Işılay Saygın Kadınlara 'Cesur Olun' Çağrısı Yaptı

Işılay Saygın Kadınlara 'Cesur Olun' Çağrısı Yaptı

Eski Belediye Başkanı ve Eski Bakan sıfatlarını taşıyan İzmirli Işılay Saygın, kadınlara siyasette başarılı olmaları konusunda "cesur olun" çağrısı yaptı.

Siyasi hayatı 25 yaşında Buca Belediye Başkanlığı'yla başlayan, Belediye Başkanlığı görevinin ardından 5 dönem içerisinde TBMM içerisinde önemli görevlere gelen ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kadın Turizm ve Çevre Bakanı Işılay Saygın, Egeli İş Kadınları Derneği'nin (EGİAD) etkinliğine katılarak kadınlara tüyolar verdi.

Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) geleneksel Biz Bize toplantısına konuk olan Saygın, kadınlara siyasette öncelikle cesur olmaları çağrısında bulundu. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların ne yazık ki siyasette yeteri kadar yer almadığını açıklayan Saygın, “Siyasete girmekten çekinmeyin. Cesur olun. ‘Bizi aday göstermiyorlar, bizi görmüyorlar’ diye düşünmeyin. Çalışın, yılmayın. İsteyin. O zaman mutlaka siyasette başarıyı yakalarsanız” dedi.

Işılay Saygın 2

Saygın kadınlara örnek

Swissotel Büyük Efes Oteli’nde yapılan toplantının açılışında konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, konukları Işılay Saygın’ın başarılı bir siyasetçi olarak kadınların iş ve sosyal hayatta ön plana çıkması için birçok yasa ve projenin altında imzası olduğunu söyledi. Saygın’ın siyasette bir kadının nasıl zirveye ulaşabileceğinin Türkiye’deki en güzel örneği olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, kendisinden öğrenecekleri çok şey olduğunu kaydetti.

Siyasette yılmayın

Konuşmasında siyasi hayatını ve yaşadıklarını anlatan aynı zamanda Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı da olan Işılay Saygın, bütün görevlerine seçilerek geldiğine dikkat çekerek, ‘Kadından belediye başkanı mı olurmuş?’ denilen bir dönemde 25 yaşında 5 erkek rakibini geçerek Buca Belediye Başkanı seçildiğini kaydetti. Siyasi hayatında özel hayatını bile geri plana iterek sürekli çalıştığını, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını anlatan Saygın, “Kadınların kızlık soyadını da kullanmalarını sağlayan yasanın altında imzam vardır. Kadınların eğitim alması, kendi ayakları üzerinde durması için birçok yasa ve projeyi hayata geçirdim. Siyasette kadının başarılı olması erkeklere göre daha zor ama azimli olmanız ve çok çalışmanız halinde başarıya ulaşırsanız. Siyasette yılgınlığa düşmeyin. Bir kere olmazsa bir daha deneyin. Siyasetin kadınlara çok ihtiyacı var. Kadınlar ne kadar siyasi hayatın içinde olursa sorunlarının çözümü de o kadar kolay olur” diye konuştu.

Toplantıda Ayçe Dikmen de Ege’nin Öncü Kadınları belgesel ve kitabını tanıttı. Toplantı sonunda da EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Biz Bize toplantısına katılan Işılay Saygın ile Ayçe Dikmen’e teşekkür plaketi takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.