Işınsu Kestelli, "En az hasarla atlatırız"

Işınsu Kestelli, "En az hasarla atlatırız"

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” Paketine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İTB Başkanı Işınsu Kestelli yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları belirtti;

Korona salgını, küresel ekonomide bir süredir varolan yavaşlama eğilimini sert bir şekilde küçülmeye çevirdi. Küresel tedarik zincirlerinin kırıldığı, serbest dolaşımın fiilen ortadan kalktığı olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bu krizin az ya da çok, tüm dünyanın refahından çalacağına hiç şüphe yok. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, tüm dünyada devletler bu büyük salgının olumsuz etkilerinin derinleşmemesi ve başka sosyoekonomik sorunlara evrilmemesi için önlemler alıyor. Türkiye de Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 milyar liralık bir önlemler seti ile Korona’nın ekonomideki olumsuz etkilerine karşı ilk büyük adımı attı. Paketin hazırlanması aşamasında iş dünyamızdan  görüş alınmasını değerli ve önemli buluyoruz. Bu sürecin devamında da bu yöntemin sürdürülmesini  diliyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere önlem paketinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyorum.

Açıklanan tedbirler gayet yerinde ancak ülke olarak bu krizi kalıcı hasar bırakmadan atlatmamızın öncelikli yolunun, üretimi ve üreticiyi güçlü tutmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle çiftçilerimizin kredi, vergi ve elektrik başta olmak üzere tüm borç ve yükümlülükleri için erteleme ve ödeme kolaylığı getirilmesi gerekli. Tarım Kredi borçları ve Eximbank kredi ödemelerinin ertelenmesi bilhassa çok kritik önemde. Salgın nedeniyle oluşacak istihdam kaybının tolere edilmesi de bir sosyal kanamaya yol açmaması için şart. 

Halk sağlığı elbette açık ara ilk önceliğimiz. Bu dönemde ülkede üretici, girişimci ve çalışan kaybı yaşamamak da çok değerli bir kazanım olur. Umarım bu karanlık günleri daha fazla önlem paketine ihtiyaç kalmadan, en az hasarla atlatırız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.