İslam Tarihi ve Medeniyeti Külliyatı eserine Ege’den destek

İslam Tarihi ve Medeniyeti Külliyatı eserine Ege’den destek

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 200’e yakın akademisyenin bir araya gelerek oluşturduğu İslam Tarihi ve Medeniyeti Külliyatı okuyucularla buluştu.

Eserin hazırlanmasında görev alan Ege Üniversitesi’nden 2 akademisyen, 15 ciltlik eşsiz eseri EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a hediye etti.

İslâmiyet’in doğuşundan Osmanlı Devleti’nin sonuna kadar olan dönem içerisinde İslâm tarihinin siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerinin ayrıntılı olarak ele alındığı 15 ciltlik İslam Tarihi ve Medeniyeti Külliyatı hazırlanırken Ege Üniversitesinden de 2 akademisyen editörlük yaptı. EÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Selçuklular ve Anadolu Beylikleri ciltlerinin editörlüğünü yaptı.

 REKTÖR BUDAK’A HEDİYE EDİLDİ

Prof. Dr. Ersan ile Prof. Dr. Ayönü, farklı üniversitelerinden 200’e yakın akademisyenin bir araya gelerek oluşturduğu 15 ciltlik İslam Tarihi ve Medeniyeti Külliyatını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a hediye edip eserle ilgili bilgi verdi. Tamamlanması ve basımı 7 yıl süren önemli çalışmanın 10 bin sayfadan oluştuğunu dile getiren Rektör Budak, “İslam ve Türk tarihi açısından önemli bir kaynak olan eserin hazırlanmasında emeği geçen bilim insanlarımızı tebrik ediyorum. Üniversitemizden de Rektör Yardımcımız ve Edebiyat Fakültesi Dekanımız, bu önemli eserde görev aldı. Yüzlerce harita ve binden fazla görsel içeren eserin her bir cildi alanının uzmanı araştırmacılar tarafından kaleme alındı. İslâm tarihi ve Medeniyetinin farklı yönlerinin incelendiği makalelerden meydana gelen külliyat kaynak eser niteliğindedir. En son bilimsel çalışmalarla hazırlanan eser, sağlıklı ve güncel bilgileri içeriyor” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.