İsmail Keskinoğlu, ‘Güreş ata sporumuz’

İsmail Keskinoğlu, ‘Güreş ata sporumuz’

Akhisar’da spora ve sporcuya her zaman destek olan işadamı İsmail Keskinoğlu’da sessizliğini bozdu. 

7. yılında da şampiyon olma başarısını gösteren Akhisar Belediyesi Güreş Kulübü’nün kapanmasıyla, Akhisar’da spora ve sporcuya her zaman destek olan işadamı İsmail Keskinoğlu’da sessizliğini bozdu. Sosyal medyada “AtaSporumaDokunma” başlığı adı altında kulübün kapanmasına dair tepkiler çığ gibi büyüdü. Keskinoğlu, “Ortadaki büyük başarının hiçe sayılması, bugüne kadar ortaya koyulan emeğe ihanettir” dedi. 

‘Güreş ata sporumuz’

Akhisar Belediyespor’un bünyesi altında 2009 yılından bu güne kadar sayısız şampiyon güreşçi yetiştiren Akhisar Belediyesi Güreş Kulübü’nün kapatılması, sporsever işadamı İsmail Keskinoğlu’nu isyan ettirdi. Keskinoğlu, “Seçimlere Hüseyin Eryüksel Ak Parti adayı olarak, Besim Dutlulu CHP adayı olarak katıldılar. Besim Dutlulu tarihi bir farkla seçimleri kazandı. Seçimlerden sonra yapılan ilk iş, düşmanca bir tavırla Güreş Kulübü’nü kapatılması oldu. Bugüne kadar Akhisar’da güreşin, Akhisarspor’a finansal ve başarı olarak artıdan başka olumsuz etkisi olmadı. Akhisar Belediyesi, Akhisar Güreş Takımı’nın sponsoru olduğu için, Akhisar Belediyespor’un cebinden bir kuruş çıkmıyordu. Öte yandan 3 kez Dünya Şampiyonu, 5 kez Avrupa Şampiyonu, 3 kez Dünya ikincisi, U23 Dünya Üçüncüsü ve Büyükler Avrupa üçüncü olar Kerem Kamal gibi Furkan Bayrak, Ali Cengiz gibi isimleri bu takımın bünyesinden vitrine çıkardık. Böylesine başarılarla dolu bir kulübün kapatılması tek anlamıyla hainliktir ve buna sessiz kalmayıp, karşı çıkan antrenörlerin tespit edilerek Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından lojmanlardan atılması akıl tutulmasıdır” dedi. 

Yeni Kerem’lerin önü kapanmasın

Emek verilmeyen bir yapının kapatılmasının da çok kolay olduğunu belirten İsmail Keskinoğlu, “Emek verilmeyen bir oluşumu yıkmak çok kolaydır. Akhisar Belediyesi Başkanı Besim Dutlulu ile sorunun ortadan kaldırılması için girişimlerde bulunduk, kendisi  ‘Bu işe sahip çıkmayacağız’ dedi. Kerem Kamal’la ilgili bir sıkıntımız yok. Kerem 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da İstiklal Marşımızı okutacak. Kerem’e kimse sahip çıkmasa, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sahip çıkar. Bizim derdimiz Kerem değil, yeni Kerem’ler. Derdimiz Kerem’in geldiği yolun kapanmış olması. Yeni Kerem olmaya aday 12-13 tane çocuğumuz var. Onları da kurtardık. Şimdi Manisa Güreş İhtisas Kulübü’ne gidiyorlar. Onlara da devlet sponsorluk verdi. Spor Bakanlığı’nın bünyesindeler. Bizler sadece yeteneği olan ve bu yeteneği ile gelecek vaad eden gençleri bu sporla buluşturmak için çabalıyoruz. Bunun için sporun önüne engel olmamalılar. Gençlerin ve geleceklerinin destekçisi olmalılar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum