İsrail: Hamas, büyük bir hata yaptı

İsrail: Hamas, büyük bir hata yaptı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas saldırılarına ilişkin "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail'e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı Aksa Tufanı Operasyonu başlattı. İsrail ordusunda savaş durumu alarmı ilan edilirken, roketli saldırılar sonucu İsrail'de 5 kişi hayatını kaybetti.

skynews-israel-gaza-6312007.jpg

Silahlı bir grubun Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine sızması sonucu çıkan çatışma ise sürüyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Herzog, “İsrail zor zamandan geçiyor. Bize zarar vermek isteyenlerin üstesinden gelebilecek güçte” dedi. İsrail Savunma Kuvvetleri’ne seslenen Herzog, askerleri ve halkı talimatlara uymaya çağırdı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail'e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor. İsrail, bu savaşı kazanacak" dedi.

son-dakika-hamas-israile-karsi-aksa-tufani-operasyonu-baslatti-bolgeden-dakika-dakika-yeni-gelismeler-xdbd.webp

İsrail Güvenlik Kabinesi, bugün 13.00’te toplanacak. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, kabine toplantısı öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu ile güvenlik yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor.
Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri çağıran kararnameyi imzaladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail halkına seslenerek, "Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.