İstanbul’da NCAA Seçmeleri Başlıyor

İstanbul’da NCAA Seçmeleri Başlıyor

Uluslararası Basketbol Akademi tarafından bu sene 2.’si düzenlenecek olan Amerikan Kolej Basketbol Ligi NCAA Seçmeleri, 16-17 Nisan tarihlerinde İstanbul FMV Işık Üniversitesi Ayazağa Kampüsü, Dr. Özge Sezerman Spor Salonu’nda, Türkiye ve Avrupa’dan yüzle

15-21 yaş arası erkek basketbol oyuncularına eğitim ve spor yaşamlarını Amerika Birleşik Devletleri’nde alacakları burs ile sürdürme imkanı tanıyan NCAA seçmeleri aynı zamanda, Amerikan Kolej Sporları Birliği (NCAA)resmi sertifikalı olup, Nisan ayında Amerika dışında düzenlenecek tek seçme olacak.

Amerikan Kolej Basketbol Ligi NCAA takımlarının basketbol antrenörlerinin ilgisini Türkiye’ye çekerek, Türk basketbolunu ve Türk basketbolcuların sahip olduğu yetenekleri daha iyi tanımalarını sağlamak ve gençlere A.B.D.’nin kapılarını ardında kadar açma temel misyonuna dayanan organizasyonda, UBA International yetenek avcısı ağı Türkiye başta olmak üzere Avrupa’nın her bölgesinden yetenekli oyuncuların adresi üzerinden yaptığı başvuruları, uzman jüri eşliğinde değerlendiriyor.

NCAA seçmelerinde mücadele etme hakkı kazanacak tüm oyunculara iki maç ve toplamda 40 dakika oyunda kalma süresinin garanti edildiği organizasyonda, NCAA antrenörlerinin yanı sıra, üniversite yetenek avcıları ve Avrupa’nın farklı yerlerinden gelen uzmanlar da, 16-17 Nisan tarihlerinde İstanbul’da bulunacak. 2 gün boyunca soluksuz sürecek olan seçmelerde her bir karşılaşma videoya kaydedilecek ve her bir oyuncu, çeşitli kriterler baz alınarak değerlendirilecek. NCAA seçmelerinde İstanbul’a davet edilen NCAA antrenörleri ile birlikte aynı zamanda scout raporları ve değerlendirmeleri, tüm NCAA basketbol takımlarına iletilecek.

11042016-medyaege-basketbol-aic

16-17 Nisan’da Maslak’ta bulunacak olan NCAA liginin önde gelen takım temsilcilerinin, katılımcı sporculara heyecan ve ekstra motivasyon sağlayacağı bu büyük etkinliği daha da heyecan verici hale getiren ise, NCAA seçmelerinin İstanbul ayağına katılan yetenekli oyunculardan oluşturulacak takımlar, Temmuz ayında düzenlenecek ve A.B.D.'nin en büyük yaz liglerinin başında gelen Amateur Athletic Union turnuvasına katılacak olması. Amerikan takımlarının yalnızca elemeleri geçerek katılım hakkı ettiği bu turnuvaya, UBA Elite Team direkt olarak katılacak olmakla beraber, Avrupa'dan davet alan ilk takım olma ayrıcalığına da sahip.

Kısacası NCAA seçmeleri, başta Türk basketbolcular için kendilerini, ülkelerini ve yetiştikleri altyapıları temsil etmenin yanı sıra, A.B.D. hayallerini gerçek kılmak adına da büyük bir fırsat sunuyor.

Program, önemli bilgiler ve başvuru süreci için ubainternational.com.tr adresini ziyaret edebilir,veya +90 544 358 47 28 numaralı telefondan organizasyonla temasa geçebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.