İşte DEÜ Tıp Fakültesi’nin yeni eğitim sloganı

İşte DEÜ Tıp Fakültesi’nin yeni eğitim sloganı

DEÜ Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim Yılı açılış töreni Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Yaklaşık 2000 öğrencisi 422 öğretim üyesi ile 2019-2020 eğitim yılına başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeni eğitim sloganı: “Bir Fikrim Var”. DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu “Bir Fikrim Var” sloganıyla tüm öneri ve fikirlere açık olduklarını belirterek, “Öğrencilerimizin özgür ve yaratıcı bireyler, donanımlı hekim adayları olarak yetişmelerini istiyoruz. Onların fikirlerine ve yaratıcılık potansiyellerine çok önem veriyoruz” dedi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Başak Baykara, Doç. Dr. Sefa Kurt, enstitü ve yüksekokul müdürleri, dekanlar, öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Müzik dinletisiyle başlayan törende DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar adına öğrencilere başarılar diledi.

dsc_0852.jpg

41 yıllık tecrübe ile eğitim hayatına devam ettiklerini belirten DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu da fakültede bu yıl eğitim programını revize ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu revizyonda tıp eğitimimizdeki konuların entegrasyonunu yeniden yapılandırdık. Sunumların beraberinde birçok destek programlarından yararlandık. Probleme dayalı öğrenme oturumları, mesleksel beceriler uygulamaları, alan çalışmaları, Özel Çalışma Modülleri olarak adlandırdığımız araştırma projeleri grup çalışmaları gibi. Tüm tıp fakültelerinin ortak sorunu sınıfların kalabalık olmasıdır.  Bu sorunu şubelendirmeye giderek hafifletmeye çalıştık. Günümüzde bilim dili İngilizcedir. Dekanlık binasının beşinci katını yabancı dil eğitimi için düzenledik. Yeni yönergemizde bu eğitim süresi sonunda beklenilen dil bilgisi seviyesine ulaşılması internliğe geçiş için bir zorunluluk olarak belirlendi. Böylelikle fakülteyi bitiren her öğrencimizin elinde bir kısmı uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sertifikası olacaktır. Dil eğitimi ayrıcı sosyal aktiviteler ve kulüp faaliyetleri ile desteklenecektir.

Fakültemizde yaygın, kalıcı bir araştırma iklimi yaratmak istiyoruz. Sosyal projelerle başlayacak araştırma projeleri bilimsel araştırma projeleri ile devam edecektir. Bu yıl bahar döneminde öğrencilerimiz ile birlikte bir “Bilim Şenliği” yapmaya hazırlanıyoruz. Öğrencilerimizin fikirlerine ve yaratıcılık potansiyellerine çok önem veriyoruz. Bunun içindir ki, fakültemizin mottosunu (slogan) “Bir Fikrim Var” olarak belirledik. DEÜ Tıp Fakültesi adı her geçtiğinde akıllara düşmesini istediğimiz bir kavram bu. Bilinsin ki bu eğitim yuvası özgür, yenilikçi, her fikre açıktır ve önyargılardan uzak olarak bu fikirlerin filizlenmesi ve hayata geçebilmesi için tüm gücü ile destek olmayı görev edinmiş bir fakültedir. Tek tek her bir öğrencimizi için uygun ortam ve iklimi yaratmayı amaçlıyoruz. “

Fakülteyi derece ile kazanan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin ardından DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Kurt eşliğinde DEÜ Tıp Fakültesi Tıbbiyeli Andı okundu. Prof. Dr. Caner Çavdar’ın sunduğu ilk ders “Dijital Çağda Hekimlik” ile tören sona erdi. Hafta boyunca öğrenciler için oryantasyon eğitimleri devam edecek ÖÇM Sempozyumu, ve çeşitli tanıtımlar hafta boyunca sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.