İşte Japonların genç kalma sırları!

İşte Japonların genç kalma sırları!

Japon kadınlarının 10 yaş genç gösteren güzellik rutinleri neler. İşte yanıtı...

Yosun maskesi 

Deniz yosunu Japonya'da yaygın olarak kullanılmaktadır. Yemeklere katmak haricinde deniz yosununu cildinize maske olarak uygulayabilirsiniz.Yosun maskesi cildinizin parlamasını ve daha nemli hissetmesine yardımcı olacaktır. Bunun için 1/4 çay bardağı deniz yosunu tozunu ılık su ve biraz zeytinyağıile karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın.

Pirinç, cildi erken yaşlanmaya karşı koruyan, rahatlatan ve parlamasını sağlayan mineraller ve antioksidanlar bakımından zengindir. Japon kadınları yüzlerini ve saçlarını uzun süre yıkamak için pirinç suyu kullanıyorlar. Siz de evde kolayca pirinç suyu hazırlayabilirsiniz. Bunun için fermente edinmiş pirinç suyu hazırlayabilirsiniz.

Nasıl yapılır? 

Temiz bir kaseye yarım bardak pirinç koyun ve pirinci birkaç kez temiz suyla durulayın. 2 bardak su ilave edin ve pirinci 15 dakika bekletin. Pirinci süzün ve pirinç suyunu 1-2 gün oda sıcaklığında bekletin.Mayalanmış pirinç suyunuzun kokusu biraz ekşi olduğunda hazır olmuş demektir. Yüzünüzü yıkamak için pirinç solüsyonunu kullanabilirsiniz ve 1-2 bardak suyla seyreltdikten sonra saçlarınızda da kullanabilirsiniz. Kalan pirinç suyunu buzdolabında saklayın.

Kolajen seviyenizi korumaya çalışın 

Kolajen cildimiz için çok önemli yapısak bir proteindir ve onu kaybettiğiniz an cilt yaşlanmaya başlar. Bilim insanları bu bakımdan kolajen takviyesi alınması gerektiğini savunur. Ancak cildinizin kolajen seviyesini doğal olarak artırmanın birçok yolu vardır. Bol bol kemik suyu, balık, tavuk eti, yumurta akı, yeşil yapraklı sebzeler ve narenciye meyveleri tüketerek kolajen seviyenizi yükseltebilirsiniz.

İçerisinde kamelya yağı olan ürünleri tercih edin 

Kamelya yağı yani diğer adıyla tsubaki, en popüler Japon çiçeklerinden biridir. Japon kadınları bu bitkinin tohumlarınden elde edilen kamelya yağını ciltlerine kullanılır. Cildin en derin katmanlarını bile koruyan kamelya yağı, vitaminler ve antioksidanlar bakımından zengindir. Cildi daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Bu bakımdan içerisinde kamelya yağı olan güzellik ürünlerini satın almayı ihmal etmeyin.

Termal su ya da içi sıcak su dolu bir küvette bekleyin 

Japonya'daki birçok insan sıcak küvet banyosu ya da kaplıcalara gitmeyi tercih ediyor. Termal sularda bulunan mineraller vücuda nüfuz eder ve sinirlerinizi sakinleştirmenize ve daha genç görünmenize yardımcı olur.

Yeşil çay tüketin ve yüz maskesi olarak uygulayın 

Yeşil çay antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Yeşil çay maskesi, ciltteki küçük kırışıklıkları ortadan kaldırır ve gözeneklerinizi sıkılaştırır. Yeşil çay maskesi için, yarım çay kaşığı matcha tozunu ve yarım çay bardağı balı karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. Daha sonra durulayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.