İşte kokain bağımlılığını bitirecek yöntem

İşte kokain bağımlılığını bitirecek yöntem

Şu anda, kokain bağımlılığı için onaylanmış tedaviler yok. Her yıl yaklaşık 5000 Amerikalı, aşırı doz kokainden ölüyor. Yeni tedavi yöntemi, bu sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

Şu anda, kokain bağımlılığı için onaylanmış tedaviler yok. Her yıl yaklaşık 5000 Amerikalı, aşırı doz kokainden ölüyor. Yeni tedavi yöntemi, bu sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. İlk önce deri hücreleri hastalardan alınacak ve laboratuarda ekstra bir gen ile donatılacak. Human Butirilkolinesteraz (hBChE) adı verilen enzimi üretecek gen, kan akışına giren kokaini hızla tahrip edecek. Hücreler, doktorların cildin altına yerleştirdiği kalıcı organoid adlı bir kümeye çarparak, beynin ödül merkezine ulaşmadan yok edebilecek. 

Illinois'deki Chicago Üniversitesi'ndeki Ming Xu ve meslektaşları farelerde tedaviyi denedi. Xu'nun ekibinin sonuçları, prototip stratejinin tam olarak ümit edildiği gibi çalıştığını gösteriyor. 20 dakika içinde beynin haz noktasına ulaşamayan kokain, bağımlılığı ortadan kaldırıyor. Tedavi edilen fareler, daha sonra kokain aramıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.