İşte temizlikte yapılan hatalar!

İşte temizlikte yapılan hatalar!

İşte mutfakta temizlemeyi unuttuğunuz 5 nokta...

Mutfak temizliği birçok insanı korkutan, korkuttuğu için de yine birçok insan tarafından uzun süre ertelenen ya da ertelenmediği durumlarda da çoğu zaman baştan savma yapılan temizliklerdendir. Bu temizlik sırasında da, daha önceki ufak temizliklerde ihmal edilen yerler , altı ay boyuna temizlenmemelerinin etkisiyle daha bir göze batar olurlar.

Kurutma makinesi

Günümüzün hayat kolaylaştıran cihazlarından biri de kurutma makinesi oldu. Kıyafetlerin renklerini korumalarına da olanak sağlayan kurutma makinesi, düzenli olarak temizlenmelidir. İlk olarak tüy filtresini çıkarın, tüylerini temizleyin. Musluk altında çalıştırarak temizleyebilirsiniz. Elektrikli süpürge ile makinenin altında ve duvar kenarı boyunca birikmiş tüm toz, tüy ve artıkları süpürün. Kalan tozlar için nemli bir paspasla aynı bölgeyi silin ve kurumasını bekleyin.Kurutma makinesinin duvara giden borusunu temizleyin ve görünen tüy ve tiftikler varsa onları da elektrikli süpürgeyle alın. Makinenin evden dışarı çıkan borusunu temizleyin ve havalandırma kanatçıklarının doğru hareket ettiğinden ve tüyler tarafından engellenmediğinden emin olun. Kurutma makinenizin dış yüzeyini ve kapağını nemli bir sünger ile temizleyin.

Buzdolabı

Bir diğer ihmal edilen yerlerden biri de buzdolabı. Buzdolabınızda biriken kir, toz, yap ve (eğer evcil hayvanınız varsa) evcil hayvan kılları sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bunun için önce buzdolabınızda ki ızgara tabanını sökün ve güvenle temizleyin. Vakumlu yumuşak bir fırça ile ön yüzeydeki açık alanlardaki döküntüleri kolayca çekebilirsiniz. Dondurucu kısmını da mutlaka temizlemeyi unutmayın.

Bulaşık makinesi

Birçok bulaşık makinesinde sökülüp temizlenebilen ve kullanımı uzun sürmeyen bir filtre vardır. Mutlaka kireç ve mineral birikimini gidermek için temizleyiciyi yerleştirerek makinenizi bir döngü çalıştırın.

Izgara kapakları

Yemek yaptığınız ocakta, kapakları ve ızgaraları çıkarın. Bazı ızgaralar bulaşık makinesinde de yıkanabilir bu da temizliği kolaylaştırır. Ancak makineye koymadan önce kullanımınızı ve bakım kılavuzunu kontrol ettiğinizden emin olun. Ocak kapakları için ise, aşındırıcı olmayan plastik bir ovma süngeri ile zarar vermeyecek bir temizleyici kullanın.

Davlumbaz ve filtreleri

Yemek yaptığınız da tüm kir ve yağ davlumbazın filtrelerine dolar. Bunun için ılık su ve yumuşak bir deterjanla filtreleri temizleyebilirsiniz. Mutlaka 6 ayda bir filtreleri değiştirmeyi ihmal etmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.