İşte Türkiye ve Rusya Arasında Arabulucuk Yapan İsim

İşte Türkiye ve Rusya Arasında Arabulucuk Yapan İsim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arasında arabuluculuk rolü oynayan ismin kim olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ve Rusya arasında arabuluculuk yapan Kazak Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e teşekkürlerini sundu. 

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan geçilen açıklama doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'i ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Türkiye ve Rusya arasındaki sorunları düzeltmesi konusunda gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Erdoğan ve Putin'i barıştırdı

Aynı açıklama içerisinde yer verilen bilgiler doğrultusunda Nazarbayev, Erdoğan'a Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Aynı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkinin iyileşmesi için gereken tüm adımları atacağını söylediği açıklandı.

Kazakistan ve Azerbaycan'a teşekkür

Başbakan Binali Yıldırım da daha önceden Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normale döndürülmesi konusunda Kazakistan ve Azerbaycan'ın önemli adımlar attığını söylemişti. Yıldırım her iki lider arasındaki buzların çözülmesi konusunda Kazakistan, Azerbaycan ve bölge ülkelerinin bu konuda yoğun çaba sarf ettiğini ve bu yüzden şükranlarını sunduğunu açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.