İstifa etmeyen başkan yardımcısı için süre bitti

İstifa etmeyen başkan yardımcısı için süre bitti

Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı karara göre bugün saat 17.00'ye kadar belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa etmemiş olanlar, meclis üyeliği için başvuru hakkını kaybetti.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere partiler, adaylar ve aday adayları çalışmalarını sürdürürken, bugün belediye başkan yardımcısı olan meclis üyeleri için son gündü. Yüksek Seçim Kurulu, başvuru üzerine geçtiğimiz hafta sonuçlandırdığı ve karara bağladığı  başvuruda, halen belediye başkan yardımcılığı görevini yürütenlerin belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa etmeleri gerektiğini belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun bu kararına göre, belediye başkanı veya yeniden meclis üyesi olmak isteyen ve belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten meclis üyelerinin bugün saat 17.00'e kadar istifa etmeleri gerekiyor. Bugün bu istifasını vermeyen Belediye Başkan yardımcısı meclis üyeleri, YSK kararına göre aday olamayacaklar.

Siyaset uzmanları, bu durumun çoğu siyasetçi tarafından bilinmediğini, belediye başkan yardımcısı olarak görevine devam eden meclis üyelerinin, bu saatten sonra istifa etmelerinin onlara yeniden aday olmak yolunu açmayacağını, aday olarak seçime giremeyeceklerini ama  meclis üyesi ve başkan yardımcılığı görevini seçim sonuçlanana kadar yürütebileceklerini belirttiyorlar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.