İstismar skandalı Meclis gündeminde! Grup başkanvekilinden şok ifade

İstismar skandalı Meclis gündeminde! Grup başkanvekilinden şok ifade

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 'evlilik' adı altında yıllarca cinsel istismara uğraması Türkiye gündemindeki yerini korurken TBMM'de konuya ilişkin yaşanan tartışmada MHP'li Bülbül şok ifadeler kullandı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması gündemdeki yerini koruyor.

Çocuğa yönelik vahşet boyutuna ulaşan istismar hakkında bilgiler Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. TBMM'de bütçe görüşmelerinde gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, ilgili bakanlıkların konuyla ilgili izahat vermesini talep etti.

TBMM'de konunun usul yönünden tartışmaları sürerken tüm siyasi partiler yaşanan durumun vahametinin farkında olduklarını dile getirseler de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Levent Bülbül'ün sözleri Meclis'te partiler arası tartışmalara neden oldu.

'ŞAHIS TARAFINDAN İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR!'

thumbs-b-c-0e02465604be598d69d83adcbd922e04.jpg

MHP'li Levent Bülbül, "Cinsel istismar şahıs tarafından işlenmiş bir suç. Davaya müdahil olan bakanlık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bütün bakanlarımızın kuşkusuz söyleyeceği vicdani olarak şeyler vardır. Ben teknik boyutuyla ifade etmek istiyorum, bununla ilgili olarak "bizzat siz sayın bakan burada" dediğinizde vakfı değerlendirerek ifade ettiniz Özgür Bey. Bizzat burada vakfın tartışılmasından çok, bu meselenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Türkiye'de çok önemsenmesi gereken bir mesele olması hasebiyle bu bab'ta değerlendirilmesinin faydalı ve etkili olacağı kanaatindeyiz. Vakıflar üzerinden tartışmaya girersek, vakıfta bir şey çıkarsa çanına ot tıkayalım, ölsün bitsin, üzerinde ot bitmesin." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.