İSTOK'tan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

İSTOK'tan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı Ali MAMAK İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

İşte o açıklama:

İstanbul Sözleşmesinden 20 Mart 2021 tarih 31429 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3718 Nolu kararla  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzasıyla yayımlanan kararname ile çekildik.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz bu yanlış kararın kalkması veya düzeltilmesi yönündeki taleplerimize karşılık vererek çekilmemizi sağladığı için teşekkür ediyoruz.

whatsapp-image-2019-09-11-at-16.42.54-1024x678.jpeg

Binaenaleyh önümüzde ki dönemde bu anlaşmanın hatalı ve aile yapısına zarar verecek maddelerine dayandırılarak aile yapımızın köküne dinamit koyacağını gördüğümüz çıkarılmış yasalarında tekrar gözden geçirip kaldırılması veya düzeltilmesi yönündeki çalışmaların ivedi olarak başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. 

Geçtiğimiz 9 yılda bu Sözleşmenin hatalı olduğunu her platform da dile getiren hassasiyeti olan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da hususiyetle teşekkür ediyoruz. "
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.