İtalya’da Ege Tıp’ın ayak sesleri

İtalya’da Ege Tıp’ın ayak sesleri

EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay, Avrupa’nın ilk kursu özelliğini taşıyan “ 1. Transoral Thyroidectomy Cadaveric LAB Dissection Masterclass” isimli kursta eğitmen olarak görev alan tek Türk bilim insanı oldu.

İtalya Messina Üniversitesi tarafından düzenlenen kursa Prof. Dr. Özer Makay’ın yanı sıra Prof. Dr. Gianlorenzo Dionigi, Prof. Dr Andrea Casaril ve Prof. Dr. Mario Testini eğitmen olarak katıldılar.

Avrupa’nın kadavra üzerinde yapılan ilk kursuna eğitmen olarak katılmaktan dolayı mutlu  olduğunu ifade eden Prof. Dr. Makay, “Kursa; İtalya, İrlanda, İran, Umman, Polonya ve ülkemizden toplam 20 kursiyer katıldı. Oldukça verimli ve kaliteli bir kurs dönemi geçirdik. Üniversitemi ve ülkemi uluslararası bir etkinlikte temsil ettiğim için onur duyuyorum’’ diye konuştu.

Prof. Dr. Özer Makay’ın bazı ilkleri

 Prof. Dr. Özer Makay; 2018 yılı içerisinde Gürcistan ilk izsiz tiroid ameliyatını gerçekleştirdi.  Avrupa Endokrin Cerrahisi Birliğinin Amsterdam’da düzenlediği kongrede ‘İzsiz Tiroidektomi’ başlıklı bir konferans veren Makay, daha sonra da Hollanda’nın ilk izsiz tiroid ameliyatına eğitmen olarak destek verdi. 2018 yılı başında ise İtalyan meslekdaşı Prof.Dr. Gianlorenzo Dionigi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalından Doç. Dr. Servet Çelik ile birlikte ‘İzsiz Tiroidektomi’ ile ilgili dünyadaki ilk cerrahi atlasını yazmışlardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.