İyi Ki Varsın MÜSİAD!

İyi Ki Varsın MÜSİAD!

Ali Eyce yazdı...

Kısa adı MÜSİAD.

Uzun açılımı ise Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği.

Türkiye Korona Virüsüyle ölüm, kalım mücadelesi verirken, onlara bu mücadelelerinde ölmeyi daha göz alarak destek veren Sağlık Çalışanlarına her şeyimizle destek vermemiz gerekiyor.

Balkonlarımızdan alkış tutmak yetmez ama moral ve motivasyon için gerekli.

Ücretlerine katkıda bulunmak yetmez ama moral ve motivasyon için gerekli.

Devlet olarak, millet olarak yanlarında olmak yetmez ama onlara var olmalarının, görevlerinin bilincinde olmaları için gerekli.

Kurumsal anlamda devlet olarak, bireysel anlamda kişi olarak desteğimiz yetmez ama gerekli.

Bir gerekli olan şey ise Sivil Toplum Kuruluşlarının, sağlık çalışanlarına, sağlık çalışma olanaklarına desteklerinin olması, hem de çok güçlü şekilde olmasıdır.

MÜSİAD İzmir Şubesi, değerli başkanı Bilal Saygılı’nın talimatı ve derneğin üyelerinin katkılarıyla işte bu güçlü desteği vermesini bildi ve verdi.

Sağlık Çalışma alanında kullanılmak üzere 110 Bin maske bağışında bulundu.

Hayat kurtarmaya çalışırken hayatlarını riske atan sağlık çalışanları kullansın diye İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne maskeleri alıp, gönderdi.

Sivil Toplum Kuruluşu olmanın sorumluluk temeli de budur.

Sadece kendi üyeleri arasında, kendi alanı içinde yardımlaşma,  dayanışma içinde olmak değil, aynı zamanda içinde bulunduğu toplumun bütün katmalarıyla dayanışma ve yardımlaşma içinde olabilmektir.

Bunu yaptıkları zaman gerçek anlamda Sivil Toplum Kuruluşu olurlar. Bunu yapabildikleri zaman içinde bulundukları toplum tarafından kabul ve takdir görürler.

Güçlü devlet olabilmenin yolu güçlü toplum olabilmekten,  güçlü toplum olabilmenin yolu da güçlü Sivil Toplum Örgütleri’nin varlığından geçer.

Başta MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı olmak üzere, MÜSİAD’ın tüm üyelerini, Türkiye’ye, İzmir’e ve sağlık çalışanlarına düşündükleri ve gerçekleştirdikleri bu katkıdan dolayı yürekten takdir ediyorum.

Bu hareketin diğer STK’larımız için de örnek olmasını diliyorum.

İyisi varsın MÜSİAD!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.