İYİ Parti'de İl Başkanlığında Kafalar Karışık

İYİ Parti'de İl Başkanlığında Kafalar Karışık

Arif Çayan yazdı; İYİ Parti'de İl Başkanlığında Kafalar Karışık

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı seçimi 15 Ocak 2022 pazar günü Genel Başkan Meral Akşener'in katılımı ile gerçekleşecek.

Seçim startının verildiği günden beri il başkanlığı için yoğun bir çalışma var. Şu ana kadar Emre Eryıldıran adaylığını net olarak açıklamadı ancak aday gibi çalışmalarına devam ediyor. İYİ Parti Balçova meclis üyesi Öztürk Keskin yola ilk çıkan aday ve halen teşkilat ziyaretlerine devam ediyor. Şakir Genç, Oğuzhan Yar ve son olarak açıklama yapan Sinan Bezircilioğlu adaylar arasında yer alıyor.

Gazetemiz olarak İzmir'de demokrasi havasında geçmesini beklediğimiz İYİ Parti kongresi ve adaylar ile ilgili İYİ Parti teşkilatı üzerinde bazı çalışmalar yaptık. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı için yola çıkan ve önce ben genel merkezin adayıyım sonrasında ise çark yaparak hepimiz genel merkezin adayıyız diyen Sinan Bezircilioğlu hakkında yorumda bulunmak istiyorum.

İYİ Parti genel merkezi İzmir'de tek aday belirleyecek olsa seçime ne gerek vardı? Adayım şu der geçerdi. Burada diğer adaylara yapılan bir haksızlık var. İzmir 30 ilçeden oluşuyor ve il başkanını belirleyecek olan il delegeleridir. Genel Başkan demokrasi içerisinde bir seçim isterken Bezircilioğlu'nun bu şekilde hareket etmesi hem diğer adaylara haksızlık hem de parti suçudur. 3-5 ilçe başkanı çıkıp sosyal medya hesaplarından aynı paylaşımları yaparak Bezircilioğlu'na desteklerini açıklıyor. Sayın İlçe Başkanı sen destek veriyorsun ama yarı delegen başka adaya destek veriyor nasıl olacak? O zaman Öztürk Keskin çıksın benim arkamda 15 ilçe var desin, Emre Eryıldıran, Şakir Genç, Oğuzhan Yar bunlarda 30 ilçe bizimle desin... Hiç etik değil, senin genel başkanın demokrasi diyor sen algı yönetimine giderek delegeyi etkilemeye çalışıyorsun. Bezircilioğlu ile ilgili gazetemiz olarak biraz araştırma yapma gereği duyduk. Parti üzerinden ulaşmış olduğumuz insanlarla kongre sürecini değerlendirdik. Bunun üzerine Bezircilioğlu'nun teşkilat üzerinde bir ağırlığı olmadığını da görmüş olduk. Çoğu tanımıyor bile. Hatta AK Parti destekli eski bir milletvekili desteğiyle hareket ettiği konuşuluyor.

Bu güne kadar Bezircilioğlu'nun İYİ Parti ile ilgili ben İYİ Partiliyim dediğini veya buna benzer bir paylaşımını görmedik.

İl Başkanlığı için yarışan diğer adaylara gelince; hepsi yıllarca teşkilatın içerisinde bulunmuş, partisine hizmet etmiş, her yerde İYİ Partili olduğunu belirten kişiler. Hepsi sahada delegeye ulaşmak için çalışıyor, çabalıyor, emek veriyor. Hiç biri de çıkıp, ben genel merkezin adayıyım demedi. Yaptığı çalışmalar sonucunda seçim günü verdikleri emeklerin karşılığını görmüş olacaklar veya bir birleşme durumunda daha farklı sonuçlar çıkmış olacak.

Medya Ege ailesi olarak yapmış olduğumuz araştırmalar doğrultusunda İzmir'de 15 Ocakta yapılacak olan İYİ Parti İl Başkanlığı seçiminde bir ilk yaşanacak ve ben şuranın adayıyım ben bunun adayıyım diyen değil, teşkilatın tanıdığı, teşkilatın sözüne kulak veren, sadece seçim sürecinde değil her zaman onların yanında olan bu seçimi kazanacaktır.

İZMİR’DE GERGİNLİK BAŞLATACAK AÇIKLAMA!

Adaylardan biri olan Sinan Bezircioğlu adaylık açıklamasında yaptığı konuşma ile okları üstüne çekmiş "Benim İl Başkanlığımda başta Büyükşehir olmak üzere birçok ilçe belediyesi bizim olacak ve İzmir’den 7 milletvekili çıkaracağız!" demişti. 6’lı masanın düzenine bir nevi başkaldıran Sinan Bezircioğlu, açık bir şekilde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesine savaş açmış oldu.

GENEL BAŞKAN DESTEK, İL BAŞKANI KÖSTEK OLDU

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Bezircioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine açık savaş açarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çıkan hapis ve siyasi yasak kararının ardından, Başkan İmamoğlu’nun yanına destek için ilk giden isimlerden olmuştu.

Öte yandan Ankara’dan gelen kulis bilgilerine göre Aytun Çıray ve Hüsmen Kırkpınar’ın bazı ilçeleri arayarak Sinan Bezircilioğlu’nu desteklemelerini ve Bezircilioğlu’nun kendilerinin adayı olduklarını söyledikleri konuşuluyor. Hatta bir ilçe başkanının Aytun Çıray’la görüşmesini kaydettiği ve Çırayın, bu konuşmada Bezircioğlu’nu alenen desteklediği konuşuluyor.

Ancak Genel Merkez’de Meral Akşener’in baş danışmanı olan Ömer Karakaş’ın özel olarak İzmir’e gönderildiği ve İzmir İl Başkanlığı seçiminde Ömer Karakaş’ın İzmir’in nabzını yokladığı biliniyor. Öte yandan Aytun Çıray ve Hüsmen Kırkpınar’ın bir adayı desteklemelerinin Genel Merkez tarafından hiç hoş karşılanmadığı da kulislerde konuşulan konular arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.