İYİ Parti'de şok! Akşener aday olmayacağını yineledi

İYİ Parti'de şok! Akşener aday olmayacağını yineledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır" dedi. 

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar Sandıklı'daki kampında yaşanan parti içi tartışmaların ardından olağanüstü kongreye gitme kararı çıkmıştı. Gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabı twitter üzerinden, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" şeklinde açıklama yaparak genel başkanlıktan çekildiğini duyurmuştu. 

Partide bir araya gelen milletvekilleri ise ortak hareket ederek Akşener'i tekrar aday göstereceklerini açıkladı. Partinin Genel Sekreteri Aytun Çıray, "Bu kendi iradesidir. Kendi beyanlarıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de Sayın Genel Başkanın hepimizin ortak imzaları ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede, genel başkan adayı gösterilmesidir" ifadelerini kullandu. 

Akşener ikinci kez açıkladı 

Vekillerin kararını genel başkana iletmelerinin ardından Akşener'den bir kez aday olmayacağı konusunda yanıt geldi. Akşener twitter hesabı üzerinden, "Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir. Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim. Kuruluşumuzun daha ilk gününden itibaren karşılaştığımız tüm engellemelere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır. Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Saygılarımla" sözlerini paylaştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.