İYİ Partili Çıray'a İzmirli gençlerden büyük ilgi

İYİ Partili Çıray'a İzmirli gençlerden büyük ilgi

İYİ Parti İzmir milletvekili adayları tanıtıldı. Toplantı öncesi İYİ Parti Genel Sekreteri, İzmir 2.Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı ve Mevcut Milletvekili Dr. Aytun Çıray gençlerin yoğun ilgisi ile karşılandı.

Toplantıda, Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu ve İl Başkanı Koray Ükünç konuştu.

 

24 Haziran seçimlerine ilk kez sandık mesaisi yaşayacak olan İYİ Parti’nin İzmir’de seçmenin önüne süreceği 28 milletvekili adayının tanıtımı yapıldı.

 

Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyaset sahnesine yeni çıkan ve ilk kez sandık mesaisi yaşayacak olan İYİ Parti, Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamentodaki temsiliyet noktasında iddialı bir seçim kampanyası yürütüyor.

 

Genel merkez milletvekili aday listelerini 21 Mayıs’ya Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. İzmir listesinde de önemli isimler yer aldı. Gelişmeler sonrasında İzmir İl Başkanlığı da düzenlediği toplantıyla 27’nci dönem milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Kültürpark’ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İl Başkanı Koray Ükünç, il yöneticileri, ilçe başkanları, parti mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

16 YILDIR İKTİDARDA OLAN PARTİ VAATLERDEN SÖZ ETMEZ, HESAP VERİR!

Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Partinin İYİ Parti yaptık. Birbirlerine iyi günler bile diyemez hale geldiler. İttifak görüşmeleri yapılırken ismi ne olsun diye tartışılırken genel başkanımız millet ittifakı olsun, gidin teklif edin, kabul ederlerse çok iyi olur dedi. Onların da önerileri vardı ama sağ olsunlar kabul ettiler. Şimdi millet demekte de zorlanıyorlar. 16 yıl iktidarda olan bir parti vaatlerden söz edemez. 16 yıl iktidarda olan parti ancak hesap verir. Millet ibra eder mi etmez mi onu sandıkta göreceğiz. Her sabah uyandığımızda içtiğimiz çayın, kahvenin parasıyla akşam içtiğimizin parası aynı değil. Bu iktidar uzun süredir üretime yönelik yatırımlar yapmadı için işsizlik çift haneli rakama ulaştı. Sık sık başarıdan söz ediyorlar. Cumhuriyet kurulduğundan 2002 yılına kadar bu millet ortalama 5.2 kalkınma hızı sağlamış. Bu arkadaşlar 16 yıldır güçlü iktidar olarak yönetiyorlar sağladıkları kalkınma hızı yüzde 4. Bunların başarı hikayeleri yok. Bunların sürdürdükleri kampanya var. Köprü yapmakla övünüyorlar. Yapılan iyi şeylere hayır demeyiz. Var olanları özelleştire özelleştire ve elde ettiğin paraları har vurup harman savurarak Türkiye’yi borç içine soktunuz. Ayda 20 milyar dolar para bulmaları lazım. Üretim yok, artık özelleştirilecek bir şey de kalmadı” açıklamasında bulundu.

 

METAL YORGUNU OLAN ERDOĞAN’DIR

Geçmiş yıllardan itibaren devlet yönetme geleneğine sahip olduklarını aktaran Çıray, “Bu dönemde iktidarı almaya hazırız. Devlet ciddiyet ister. Bu sabah kalktığımızda dolar 4.80 rekorunu kırdı. 3 puan faiz artışına rağmen olan bu. Türkiye üretemez hale gelmiş. Türk Milleti’nin hane halkı gelirinin yarısı borç öder hale gelmiş. Bir ülkede tasarruf oranı yüzde 12’ye düşmüş ülkede felakettir. Burada yatırım yapamazsınız. Biz gidersek batarsanız dediler. İşte biz bunların bu silahını ellerinden aldık. Türkiye’de istikrarsızlıktan söz ediyorsak bu iktidar istikrarsızlığın kaynağıdır. Yeninin yerini hiçbir şey tutamaz. Türkiye’de yenilik İYİ Parti ve Meral Akşener’dedir. Bu yeniliği iktidar partisi fark ettiği için bir takım belediye başkanlarını istifa ettirdiler. Bu imaja da metal yorgunluğu dediler. Bizzat metal yorgunu olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

 

İLK YAPACAĞIMIZ İŞ OHAL’İ KALDIRMAKTIR!

Çıray, “Bu partinin kuruluşunda 12 Eylül şartlarından ağır baskılarla karşılaştık. İYİ Parti tek adam devletine giden yolun önündeki en büyük engeldir. Tarih başta sayın genel başkan olmak üzere hepimize bir görev verdi. Atatürk’ün kurduğu bu büyük cumhuriyeti yeniden çok partili hayatta yaşatma misyonuna sahibiz. Bunu başarmaya gelecek dönemler için mecburuz. Çocuklarımızın nasıl yaşayacağına biz karar vereceğiz. Bu süreçte kimseyi dışlamadan Türkiye’yi yeniden rejimi yeniden rayına oturtacağız. İlk yapacağımız iş OHAL’i kaldırmak olacak. Ayıp! Türkiye’nin OHAL’de seçime götürmeyi ayıplıyorum. Bu milleti küçük düşürmektir. Biz dünyada bunu hak etmiyoruz. Bir milletten korkan yöneticiler olur mu? Gösteri hakkından korkan, protestodan korkan yönetici olur mu? İnsanlar yürümesin, terör olur diyorlar. Senin görevin teröristleri korumak değil, özgürce yürümek isteyenleri teröristlerden korumaktır. Gençlerden korkuyorlar. Arkadaşlarımızın kurdukları çadırlara saldırıyorlar. Bu millet için bunlar vız gelir tırıs gider. Kurtuluş savaşı vermiş bir milleti korkutabilirler mi? Türkiye’yi herkesin tartıştığı bir kardeşlik anayasasıyla hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz. En iyi projemiz; parlamenter sistemi bu ülkede inşa etmektir. Kırılan olduğunu sanmıyorum. Aday olanlara teşekkür ediyoruz. 600 kişi yazmak zorundaydık, şartlar böyleydi. Dağ taş dolaşacağız. Biz işimizi yapacağız. Bu salon bir iktidar müjdecisi” dedi.

CEBERUT İKTİDARA RAĞMEN HALK ADALETİN VARLIĞINA İNANMAK İSTİYOR

Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da yaptığı konuşmada birbirinden önemli mesajlar verdi. Dervişoğlu, “Birbirimizi özlemişiz. İyi ki varsınız. Bugün burada aday tanıtım toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. İYİ Parti kurulduğundan beri çok yoğun günler geçiriyoruz. Partimizi kurduk, olan kongremizi yaptık, şekil şartlarını yerine getirmeye sarf ettik. Bu dönem içinde başkalarına tanınan haklar İYİ Parti’den esirgenince tedbirli davranmaya gayret ettik. Hiçbir şeyi bu kadar çabuk beklemiyorduk. Başka siyasi partilere tanınan hakların demokrasi, hukuki adalet çiğnenerek İYİ Parti’den esirgeneceğini tahmin etmiyorduk. Bu ceberut iktidara rağmen hala halk hukuk, demokrasi ve adaletin varlığına inanmak istiyor. Partimiz kurulduğu günden itibaren bu ceberut iktidarın ve yandaşlarının tuzaklarını aşmaya çalışıyor. Onun için de bazı işler acele yapılmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

 

 

İZMİR’İN ASLINDA TEK ADAYI VAR; MERAL AKŞENER!

Dervişoğlu, “Ben İzmir’de başka bir partide 10 yıl il başkanlığı yaptım, iktidar olduğu dönemde de teşkilat yöneticisiydim. Böyle bir siyasi atmosfer görmedim o partide. Şimdi İYİ Parti’de baktım ki herkes iyiye hasret kalmış. Genel merkezimiz İzmir adaylıklarıyla dolmaya başladı. Bu sevindirici ama genel merkezi zorlayan bir durumdu. Genel merkezimiz kardeşler, dostlar, iyiler arasında bir tercih yapmak mecburiyetiyle karşı karşıya kaldı. Aday adayı olan yüzlercesi de iyiydi, hizmet etmek kapasitesine sahip insanlardı. Ama her iki listeye de 14 kişi yazılmak zorundaydı. Aday arkadaşlarımızın emeklerine saygı duyuyorum. Akıttıkları terlerin şahidiyim. Zor bir süreçten geliyorlar, en azından onlar da benim kadar birinci sırayı hak ediyorlar. Bizim iki bölgede 28 adayımız var ama İzmir’in tek adayı var. O da Meral Akşener’dir. Her iki bölge de adaylarımızla çalışacağız. Genel sekreterimiz ikinci bölgede, rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Benim de rakibim Başbakan Binali Yıldırım. Ama Meral Akşener’in ismi bu ikisine de yeter” dedi.

 

İKTİDARI İZMİR’DEN UĞURLAYACAĞIZ!

“Seçimler vatandaşı yoruyor” diyerek konuşmasını sürdüren Dervişoğlu çalışmalar hakkında, “Biz de çıkıp yorulacağız. Hazırlıklarımız tamam. Yollara düşeceğiz. Bu kampanya döneminin İzmir’e yakışan bir şekilde yaşanmasını diliyorum. İzmir’in siyasi, sosyal kültürü diğer yerlerle mukayese edilemeyecek farklar içerir. Siyaset burada imbat rüzgarı gibidir. Kentin sosyal iklimine uygun siyasi iklimi de siyasi hayatın merkezine taşıma olarak kendini hissettirir. Bu dönemde çevre, gürültü kirliliği olacak. Öncelikle müsebbibi biz değiliz. İzmirliler bize hak versinler. Ceberut bir iktidara karşı kıt kaynaklarla mücadele vereceğiz. İzmirlilerden şimdiden çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı kimseye bir özür borcumuz yok. Onları İzmir’den uğurlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

EN ÇOK OYU ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NDEN ALIYORUZ

Dervişoğlu, “Adaylarınız nasıl diye’ soruyorlar? Listemizde ülkücü, merkez sağ, sosyal demokrat geleneklerden gelenler var. Alevi, Sünni, Kürt var. Onun için kıymetli. Bu kadar farklı görüşten insanı nasıl bir arada tutuyorsunuz diyorlar. Bizim derdimiz kutuplaştırmak değil, kucaklaştırmaktır. Onun için bir arada olmaktan mutlu oluyoruz. Bizim amacımız siyasi vasatlaştırmak değil. Kim, nereden geldi diye düşünmeyin. Her şey en ince ayrıntısına kadar incelenerek gelmiştir. 14 adaylığın hepsine talibiz. Bir rivayete göre CHP’den çok oy alıyoruz, bir rivayete göre MHP’den çok oy alıyormuşuz. Ben size bir müjde veriyorum. Biz en çok oyu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden alacağız. Bugün bize Adalet ve Kalkınma Partisi’nden gelecek oyları ölçümleyemiyoruz. Çünkü çok yoğun bir baskı var. Birileri de bunu medet görüyor. Bu millet korkuyor sanıyor. Bu millet korkmuyor. Hesap soracağı anı bekliyor. Türk milleti zafer kazanmadan önce çekilmesini çok iyi biliyor. Sütre gerisinde bekliyor ve hesap günü sandıkların başına gitmeyi bekliyor” dedi.

 

 

ALLAH BU SALONDAKİ İNANMIŞLAR ORDUSUNUN BİRLİĞİNİ BOZMASIN

İl Başkanı Koray Ükünç ise yaptığı kısa konuşmada, 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Ükünç, “Milletimiz için bir umut haline geldik. Çok ciddi kararlı, inançlı çalışma zorunluluğumuz var. Bu umuda karşılık gelecek İzmir’in en iyi milletvekili aday listesi şu an karşınızda. Toplumun her kesimine hitap eden isimler var. İddialıyız. Tüm adaylarımızın yanında nefer gibi çalışıp, partimizi iktidar yapmak için çalışacağız. Partimiz kurulduğundan itibaren gece gündüz çalışan ilçe başkanlarıma, teşkilat mensuplarıma teşekkürü bir borç bilirim. Aynı çalışmayı arttırarak götüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Aday adaylığı sürecinde teveccüh göstermiş listelerde yer almayan telefon ederek, desteğe hazır olan tüm aday adayı arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum. Allah bu salondaki inanmışlar ordusunun birliğini bozmasın” ifadelerini kullandı.

 

BİRİNCİ BÖLGE ADAYLARI

 

Dursun Müsavat Dervişoğlu

 

Yıldırım Ulupınar

 

Mehmet Tezkan

 

Çiğdem Özer

 

Doğukan Demirel

 

Osman Varol

 

Bülent Kırılmaz

 

Serap Özöktem

 

Ülkü Doğan

 

Hüseyin Hakan Işık

 

Burcu Bostancıoğlu

 

İbrahim Dönertaş

 

Kadir Gürel

 

Gizem Albaş

 

İKİNCİ BÖLGE ADAYLAR

 

Aytun Çıray

 

Mustafa Kerpişci

 

Şengül Hablemitoğlu

 

Hüsmen Kırkpınar

 

Behice Yıldız Ünsal

 

Metin Dökmeciler

 

Anıl Selek

 

Nadir Gergin

 

İlker Gül

 

Salih Atakan Duran

 

Hayrı Köseoğlu

 

Aysel Çeken

 

Murat Cem Özdemir

 

Pelin Yetkin Yazıcı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.