İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Soylu'ya 'demokrasi' hatırlatması

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Soylu'ya 'demokrasi' hatırlatması

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 14 Mayıs Seçimlerine yönelik sarf ettiği cümleler nedeniyle tepki gösterdi.

MEDYA EGE - İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi.

dervisoglu-pfui-cover.jpg

Soylu’ya, demokrasi hatırlatması yapan Milletvekili Dervişoğlu, şunları aktardı; “Bir iktidarın seçimle değişmesini darbe sayan zihniyet, demokratik değişimin hangi yöntemle yapılacağını bir anlatsa da bizler de anlasak. Seçimleri bile darbe ile özdeşleştiren bu aklın devlet yönetiminden mutlak surette uzaklaştırılması lazımdır. Bu ifadeler gayrı meşru kafa ile hukuk devleti yönetmeye çalışanların hezeyanlarıdır. Millet hak etmediği bu yönetim anlayışını 14 Mayıs’ta tarihe gömecektir. Bunun öncülüğünü de İzmir yapacaktır.”

fuybvldxoaaw6ac.jpg

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın etkinliğinde konuşmuş, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.