İYİ Partili Kırkpınar: "Soyer'in rekor oyu bizim sayemizdedir"

İYİ Partili Kırkpınar: "Soyer'in rekor oyu bizim sayemizdedir"

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, yerel seçim sonuçlarını ve İzmir’de nazar boncuğu aldıkları ilçe Tire’de İyi Parti Belediyeciliğinin nasıl olacağı gibi gündemle ilgili birçok konuda Gazete Ege‘nin sorularının yanıtladı.Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin erken seçime gideceğini düşündüğünü dile getiren Kırkpınar, ekonomik krize çözüm bulunması gerektiğini ifade ederken, İzmir’de yerel seçimlerin sonuçları ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Kırkpınar, “Tunç Soyer, tarihi bir rekor olarak nasip olması İyi Parti’nin desteği ile olmuştur. Bu tarihi rekor oradan gelmiştir” dedi.

İZMİR’DE İYİ PARTİ TEMSİLİ

İzmir’de demokrasinin en güzel örneği yaptıkları ittifakla verdiklerni dile getiren Kırkpınar, “Türkiye genelinde Chp – İyi Parti işbirliğinde yerel seçimlere girdik. 25 ilçede CHP adaylarını destekledik. 19 ilçede belediye meclis üyelerimiz oldu. 7 arkadaşımız büyükşehir meclis üyesi oldu. 38 ilçe belediye meclis üyesi arkadaşlarımız var. 3 ilçede yarışa girdik. Selçuk, Karşıyaka ve Urla’da beklediğimiz sonuçları alamadık. En azından demokrasi adına dikkate değer buluyorum” dedi.

KİRAZ’DA OYLAR BÖLÜNDÜ

Kiraz’da seçimi neden kaybettiklerini İyi Partili Kırkpınar, “Tire ve Kiraz’da da CHP işbirliliği ile Millet ittifakının adayları bizim adaylarımızdı. Tireyi İyi Parti adayı ile kazandık. Kiraz’da öyle bir şansımız olmadı. Bunun sebebi CHP’de geçmiş dönem ilçe başkanlığı yapmış bir şahıs DSP’den aday çıktı. Oyların bölünmesine neden oldu ve kaybettik. Fakat baktığınız zaman İyi Parti İzmir’de aşağı yukarı başardı. Daha da iyisini yapabilir miydik? Yapabilirdik. Bir dahaki seçimlere 2024’te İyi Parti belediyeciliği ile İzmir halkı daha da fazla buluşturacağımızı düşünüyorum” ifadeleriyle açıkladı.

TİRE’DE İYİ PARTİ FARKI

Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın ilçeye hizmet etmeye uygun bir aday olduğunu dile getirdi. Kırkpınar, “İyi Parti Tire ilçe belediye başkanımız milletvekili adayımızdı. Biz onu CHP’nin büyük destek ve teveccühünü aldık. İzmir’deki en yüksek oyu Tire’den almıştık 24 Haziran seçimlerinde. Salih Atakan Duran genç bir arkadaşımız belediyecilik konusunda kendini iyi yetiştirmiş. Kendisini biz sakladık belediye başkanı olarak gördüğümüz için. Stadyumun adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk stadı yaparak sözünü yerine getirdi. Ona keza malumunuz 5-6 yıldan beri devletin resmi kurumlarının bile önünde yer alan T.C. ibaresi kaldırılmıştı. Tire Belediyesi’nin önüne Türkiye Cumhuriyeti Tire Belediyesi ibarelerini koydurttu ve Türkiye’nin gönlünde iyi bir yer edindi. Önümüzdeki süreçte de kırsal kalkınma ve gerek çiftçiyi gündeme alan çalışmaları olacak. Evvela kendisi de Ziraat Mühendisi olduğu için Tire’ye çok uygun bir isim. Ben desteğimi ve duamı kendisinin yanındayım. İyi bir belediyecilik örneği verecek ve belediyeciliğin ne olduğunu tek bir ilçe ile İzmir’e kendisinin göstereceğine inanıyorum” diye konuştu. 

2019’DA KAZANDIĞIMIZ İLÇELERİN ETRAFINDAKİ 3-4 İLÇEYİ DE ETKİLERİZ

Kırkpınar, Türkiye genelinde ulaşacakları başarı ile 2024’te hedef büyüteceklerini şöyle anlattı: “Biz baktığınızda İyi belediyecilik örneğini vereceğimiz 25 ölçekli bir belediye başkanlığı aldık. Karadeniz’de, Ege’de, Marmara’da, Akdeniz’de ve İç Anadolu’da belediye başkanlıkları aldık. Bu belediye başkanlıklarının göstereceği performans borcunu hizmet olarak ödeyecek ilçe belediye başkanlarımız mutlak suretle kendi bölgelerinde geniş bir daire çizerek başarılarını arttıracaklar. Buradaki arkadaşımız İyi Belediyeciliği halkla buluşturup milletin hizmetine götürürse anlayın ki etrafındaki 3 -4 ilçe bundan etkilenir. Bunu Susurluk, Nazilli, İpsala, Tire için söyleyebiliriz. Bir etki alanı yaratacaktır.”

SANDIK YİNE ÖNÜMÜZE GELEBİLİR

“Parlementoda 40 milletvekilimiz var. 25 büyük ilçede de belediye başkanlarımız olacak. Genel seçim tecrübemizi parti kurulalı 7 ay olmuşken kazanmış olduk. Yerel seçim tecrübemiz de var. Bizi iddia ediyorum ki, takip edenler desteklerini her geçen gün arttırarak bizlerle buluşturacak. Seçmen kitlemizden bahsediyorum”diyen Kırkpınar, ” Biz önümüzdeki hafta seçim varmış gibi teşkilatlarımızı diri tutarak, teşkilatlarımızın dinamizmini artıracak devam edeceğiz. 4 buçuk yıl bir süreç gözüküyor önümüzde. Parlementonun tekrar yenilenmesi gibi bir takvim var ama burası Türkiye, ekonomik göstergelerin giderilmesi noktasında fazla bir adım atamazlarsa mevcut hükümet seçimleri ve sandığı önümüze getirebilir. Bunun önümüze getirilmesi gibi bir gündemimiz yok. İyi Parti olarak fakat inşallah kendileri ekonomik sıkıntıdan ülkeyi kurtarırlar. Çünkü tencere kaynamadığı zaman siyaset kazanı kaynar. Şu anda tencere kaynamıyor. Kaynasada insanlar kısıtlı bütçelerle hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bunun düzeltilmesi lazım” şeklinde konuştu.

GERÇEK GÜNDEM SEÇİM DEĞİL EKONOMİ OLMALI

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tam destek veren Kırkpınar, hükümetin ekonomik krizin üzerinde durmasına bu sözlerle vurgu yaptı: “Pazartesi gününe karar İstanbul ve birkaç ilçe ile ilgili seçim sonuçları YSK tarafından onay gerekiyor. Büyük ihtimalle bizimde halkımızında beklentisi o İstanbul’da inşallah Ekrem İmamoğlu görevine devam eder. Süreç 17 yıldır hükümetin ekonomik göstergeleri iyiye götürecek hamleler yapması lazım fakat böyle Maliye ve Hazine Bakanının ortaya çıkardığı paketler bir aylık 15 günlük paketlerde sonuç elde edilemiyor Dolayısıyla daha ayağı yere basan Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşen halkında sıkıntısını planlı şekilde kısa uzun ve orta vadede neler yapılacaksa ekonomiyi nasıl iyiye götürebileceklerini göstermeleri lazım. Biz seçimlere hazırız fakat ülkenin gerçek gündeminin ekonomi olması gerektiğini temenni ederek göreve çağırıyorum.”

NİHAT ZEYBEKCİ’NİN SÖZLERİNE CEVAP

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin “İttifak olmasaydı kazanırdık” sözlerine Kırkpınar, “Biz bir seçimden çıktık ve Ak Partinin adayı Zeybekci’nin bizim kaybımız ittifak olmamızdandır diyorsa benden açıklama beklemeyin. En önemli açıklamayı kendisi yapmıştır bence” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ PARTİ OYLARINI ARTTIRIYOR

Partisinin kuruluşundan bu yana oylarını arttırdıklarını dile getiren Hüsmen Kırkpınar, ” Bu ittifaklarda oy oranımız belli olmaz. Fakat Türkiye genelinde aldığımız oy oranı ile 24 Haziran seçimlerinde 5. partiydik. Bugün 3. partiyiz. Dolayısıyla 5’ten 3. sıraya gelmek iyidir” dedi.

SOYER’İN TARİHİ OY REKORU İYİ PARTİ DESTEĞİ İLE…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başarısında pay sahini olduklarını Kırkpınar, şu sözlerle altını çizdi: “Tunç Soyer, tarihi bir rekor olarak nasip olması İyi Parti’nin desteği ile olmuştur ve kendisini desteklemiştir. Bu tarihi rekor oradan gelmiştir. Kendisine başarılar dileriz. Ziyaretimizi gerçekleştirdik. Takipçi de olacağız”

SOYER, İZMİR’İN SORUNLARININ ALTINDAN KALKACAKTIR

Kırkpınar, Soyer ile diyaloglarının son derece iyi olduğunu dile getirerek, kendisinin başarılı olacağına inandığını dile getirdi: ” Bir değil 2 hediye verdim, Erzurum’un oltu taşı tesbih. Birde Yusuf Has Hacib’e ait olan Kutadgu Bilig kitabıydı. Kendisinin böyle bir kitabı olmadığı fakat zaman zaman bu kitabı aklına getirdiğini ve almayı düşündüğünü söyledi. O da bize nasip oldu. Artık Tunç Soyer millet ittifakının belediye başkanı değil İzmir’in başkanıdır. Böyle olacağına da inanıyoruz ve öyle düşünüyoruz. İzmir’în temel problemlerini çözme konusunda kendisine çok büyük işler düşüyor. Bunun altından da kalkacağına inanıyorum.”

GAZİEMİR’DE NELER YAŞANDI?

İyi Parti Gaziemir ilçe teşkilatının istifası ve kurultay çağrısı ile ilgili ise, Kırkpınar, yaşananlara böyle özetledi: “Gaziemir’deki istifa ilçe başkanın kendi özgür iradesiyle yaşanmış birşeydir. Arkadaşlar bir genelge yayınladılar. Daha evvel partimizde olup daha sonra partimizden istifa edip çeşitli partilerde siyaset içinde olan mesela Aliağa’da Demokrat Parti’den 1. sıra meclis üyesi adayı olan, mesela Cumhur ittifakını destekleyeceğini söyleyerek, Dikili’de istifa eden ilçe başkanımız gibi arkadaşlarımız bir şahsa ait düğün salonunda toplantı yaparak, istifa çağrısı yapmıştır. Fakat partimizde olmayan geçtiğimiz dönemde partimizde olan insanların neye dayanarak kurultay çağrısı yaptıklarını anlamak mümkün değil. İnsana da garip geliyor, bana da garip geldi. Bu insanların toplantısına katılan hali hazırda ilçe başkanlarından bir arkadaşımız Mutlu Bey istifa dilekçesini buraya verip, oraya toplantıya gitmiştir. Söylenecek fazla birşey yoktur”Öte yandan İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Genel Başkanları Meral Akşener’in mutlaka Tire’yi ziyaret edeceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum