İyilik Yap, kültürüne sahip çık…

İyilik Yap, kültürüne sahip çık…

Çocuklara yönelik iyilik ve nezaket akımı yaratmayı hedefleyen İyilik Yap Projesi üyeleri, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti.  

İnsanı insan yapan değerlere verdikleri önemden dolayı proje üyelerini kutlayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf teşkilatlarının da Ahilik İlkeleri çerçevesinde aynı değerleri içinde yaşattığına dikkat çekti.

Proje üyelerine Ahilik öğretileri hakkında bilgi veren Mutlu, ‘Ahilik, sanatın, ticaretin ve mesleğin güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören köklü bir gelenektir. Ahilik felsefesi, çalışma hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alır. Ahilik ticarette dürüstlüğe, tüketiciye saygı göstermeye, dayanışmayı ve yardımlaşmayı ön plana çıkarmaya, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya önem verir. Özetle Ahilik, içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz, ama sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimizdir.

Bu açıdan Ahilik öğretileri,  projenizin yeni nesillere aşılamak istediği değerlerle örtüşmektedir. Her yıl Ahilik Haftası’nda  bu öğretileri özellikle yeni nesile  benimsetmek hedefini güden İzmir Birliği, İyilik Yap Projesi çerçevesindeki benzer çabalara da gönülden destek verecektir. Çünkü Türk toplumunun güzel ve halis değerlerini, kültürünü doğru anlatmak, hatırlatmak hepimizin ortak görevi, bir vatandaşlık vazifesidir’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.