İYTE, Türkiye enerjisine katkıda bulunacak

İYTE, Türkiye enerjisine katkıda bulunacak

YÖK ve EÜAŞ arasında imzalanan Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolüne İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü dört proje ile katılacak.

Enerji alanında katma değeri yüksek milli teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Elektrik Üretim A. Ş. (EÜAŞ) arasında imzalanan Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolü kapsamında üniversitelerin sunduğu 102 proje arasından kabul edilen 24 projenin dördü İYTE’den geldi.

protokol.jpeg

Yerli ve milli teknoloji üretimi için üniversite –sanayi iş birliğinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE’nin dört projesinin kabul alması üzerine duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İYTE’nin Türkiye’nin sanayi devrimini hızlandırmak için kurulduğunu ifade eden Rektör Baran sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizin sanayisinin ihtiyaç duyduğu bilgiyi üretmek, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek bireyler yetiştirmek misyonuyla stratejiler geliştiriyor, projeler üretiyoruz. Enerji gibi son derece stratejik bir alanda dışa bağımlılığımızı azaltmak, milli ve yerli teknolojilerimizi üretmek için gerek devlet kurumları ile gerekse özel sektör ile iş birliği içerisindeyiz. Uluslararası teknoloji politikalarını incelediğimizde temiz enerji konusunda yeni bir döneme girildiğini görüyoruz. Bu dönemde küresel arenada rekabet gücümüzü artırabilmek için kendi teknolojimizi üretmek ve uygulamaya koymak zorundayız. Bu nedenle YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar önderliğinde yürütülen Enerji Akademi İş Birliği Protokolünde yer aldığımız için mutlu ve gururluyuz. Projelerin kısa sürede nihai ürüne dönüşmesiyle enerji alanında yeni bir devrim yaratacağımıza tüm kalbimle inanıyor, bu girişme destek veren herkese ülkem adına teşekkür ediyorum.”

Program kapsamında projeleriyle desteğe hak kazanan öğretim üyeleri ve proje isimleri ise şu şekilde;

Kombine Çevirim Santrallerinde Tam Yükte Çalışma ile Kısmi Yüklerde Çalışmanın Verim Üzerindeki Etkisinin Sayısal Analizinin Yapılması, Prof. Dr. Gülden Gökçen Akkurt

Türbin ve Jenaratör Yataklarında Oluşan Isınma Problemlerinin Giderilmesi, Doç. Dr. Ziya Haktan Karadeniz

İşlemci Tasarımında Kullanılacak Mimarilerin İncelenmesi, Doç. Dr. Hasan Göktaş

EÜAŞ’a Ait Kombine Çevirim Santrallerinin Ekserji ve Termodinamik Analizinin Yapılması, Dr. Öğretim Üyesi Kasım Toprak

Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolü kapsamında projelerde yer alan ve lisansüstü programdan mezun öğrenciler, EÜAŞ'ta istihdam edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.