İzmir 1 Mayıs'ta Gündoğdu'ya akıyor

İzmir 1 Mayıs'ta Gündoğdu'ya akıyor

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için tüm hazırlıklar günlerce önceden tamamlandı. Alsancak Gündoğdu Meydanı, işçi ve emekçileri ağırlıyor.. Geçen yıl 70 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs etkinliğine bu yıl 150 bin kişinin katılması bekleniyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (türk-iş) tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için tüm hazırlıkları günlerce önceden tamamladı.

Binlerce işçi ve emekçi, Gündoğdu Meydanı'nı doldurmaya başladı.. Toplanmalar, 4 farklı noktada yapıldı. KESK ve DİSK korteji, Konak'ta saat 10.00'dan itibaren toplanmaya başladı..

Siyasi partiler ise Kültürpark'ın Lozan ve Montrö kapılarında toplandı..

Türk-İş ve bağlı sendikaların adresi bu yıl da değişmedi. Türk-İş, limanda toplanarak, Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek.

dcgmqqwwaaeepur.jpg

İzmir Emniyet Müdürlüğü de 1 Mayıs kutlamaları için gerekli tedbirleri aldı. Gündoğdu'ya girişler her yıl olduğu gibi bu yıl da oluşturulan arama noktalarından geçtikten sonra sağlanacak.

Gündoğdu'ya girişler için 3 arama noktası oluşturuldu. Karşıyaka'dan vapurla alana gelecekler için vapur iskelesine yakın bir yerde kontrol noktası kuruldu. Yine Konak'tan gelenler de belirlenen arama noktalarından geçip alana girecek. Bir diğer kontrol noktası ise Kıbrıs Şehitleri yönünden gelenler için kurulacak.

Alana, pankartları taşımak için takılan tahtalar alınmıyor. Onların yerine plastik ve alüminyumlar tercih ediliyor. Sendikalar, gerekli uyarıları yaptı ancak bu bilgiden haberi olmayanlar için de giriş noktalarında gerekli girişimlerde bulunulacak. Kortejlerde, her sendikanın kendi görevli temsilcisi var. Aynı zamanda arama noktalarında Tertip Komitesi tarafından belirlenen görevliler bulunuyor.  İnsan Hakları ve Çağdaş Hukuçular Derneği de kapılarda hukuksal anlamda bir sorun yaşanmaması için gözlem yapıyor.

Saat 14.00'ten ititbaren konuşmalar başlayacak. 

Tertip Komitesi tarafından hazırlanan ortak metin alanda okunacak, talepler sıralanacak. 1 Mayıs törenleri, Bandista müzik grubu tarafından verilecek konserle son bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.