İzmir Avrupa Caz Festivali'nde perküsyon şenliği!

İzmir Avrupa Caz Festivali'nde perküsyon şenliği!

İKSEV'in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 28. İzmir Avrupa Caz Festivalinde dün gece doğaçlama şenliği yaşandı.

Perküsyon ustası ve baterist Okay Temiz, çoğu kendi yapımı olan geniş elektronik ve etnik çalgı koleksiyonundan başta Berimbau olmak üzere pek çok örnekle, dinleyenlerine unutulmaz bir perküsyon şenliği yaşattı.

crosswinds-project-okay-temiz-3.jpg

AASSM Açık Alanda İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılan konserde Philippe Ehinger (basklarnet ve klarnet) Yannick Barman (trompet), François Lindemann (piyano)Matyas Szandai (kontrbas/el. Bas) ve Cyril Regamey’in (davul) eşlik ettiği Okay Temiz’in oluşturduğu Crosswinds Project, her bir üyenin orijinal bestelerinden kök alan, Fransa, İsviçre, Macaristan ve Türkiye’nin yerel ezgilerini de içeren doğaçlamalar, solo ve düetlerle muhteşem bir müzikal gösteri yarattı. Tekrar tekrar sahneye çağrılan sanatçılar unutulma Karadeniz Türküsü “Çayeli’nden Öteye” nin Crosswinds düzenlemesiyle dinleyicilerine veda etti.

crosswinds-project-2.jpg

28. İzmir Avrupa Caz Festivali, 23 Eylül 2021 Perşembe günü saat 15.00’de İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nda (İKSEV), değerli şair Nihat Özdal’ın yönetiminde yapılacak “Edebiyat ve Caz” Atölyesi ile devam edecek. Atölyeye katılım ücretsiz olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.