İzmir Bosna Sancak Derneği 24 yaşında

İzmir Bosna Sancak Derneği 24 yaşında

İzmir Bosna Sancak Derneği'nin 24. kuruluş yılı geleneksel dayanışma yemeği, Kuşadası Sealight Otelde gerçekleşti.

Geceye, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birlik Başkanı Hasan Şehoviç, Aydın Yeni Pazar Belediye Başkanı Mehmet Erden, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya, Bayrampaşa Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammet Sancaktar, Anadolu Yakası Bosna Sancak Dernek Başkanı Erdoğan Erden, Çakmaklı Bosna Hersek Dernek Başkanı Ömer Barış, İzmir Makedonya Göçmenleri Dernek Başkanı Medat Şenay, 18 Mart Çanakkale Dernek Başkanı Orhan Arslan, CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Sadık Yıldız. Gazeteci İmambakır Üküş, 25.dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, Siyasi Parti Temsilcileri, çok sayıda STK Başkan ve Yöneticileri ile İstanbuldan, Ayvalıktan, Alaçatıdan, Urla ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan yaklaşık 500 Boşnak katıldı. 

0-(1)-002.jpg
 
İşlerinin yoğunluğundan 24. kuruluş gecesine katılamayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve İzmir Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak kutlama mesajı gönderdi.
 
Gecede Konuşan İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi: "Derneğimizin 24. Kuruluş yıl dönümünde bizleri yalnız bırakmayarak burada bizimle beraber olan ve yardımlarını derneğimizden hiç esirgemeyen siz sevgili üyelerimiz ve Türkiye'nin değişik yerlerinden buraya gelerek gecemize destek olan sevgili hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum. 
 
Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizlerde sizlere layık olmaya çalışacağız. Geçmişte yaptığımız gibi dernek olarak Bosna ve Sancak Bölgesine yine hep birlikte yardımlar yapacağız. 
 
Bizler Bosna dan ve Sancak Bölgesinden Türkiye ye göç eden Boşnak aileler olarak bir birimize her zaman destek olmalıyız, birlik beraberliğimizi daha da güçlendirerek her kesime örnek olmalıyız. Bu birlikteliğimizin son örneğini geçtiğimiz aylarda gösterdiğimize inanıyorum. Neydi bu birliktelik sağlayan olay. Bir TV kanalında biz Boşnakları aşağılayan bir konuşma yapan bir kişi hakkında hep beraber hareket ederek gücümüzü bir kez daha gösterdiğimize inanıyorum. Bu birlikteliğin Başını çeken Türkiye Bosna Sancak Dernek Başkanı Muhammet Sancaktar ve Anadolu Yakası Bosna Sancak Dernek Başkanı Erdoğan Erden'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 
 
Daha nice yıllarda birlik ve beraberlik içerisinde olma dileğiyle siz değerli dostlarımıza iyi eğlenceler diliyorum" dedi
 
Gecede sahne alan Boşnak müziğinin Türkiye'de aranan ekibi, Gurup Liljan’nın söylediği Boşnakça şarkılarla ve Sevdalinkalarla geceye katılanları bazen hüzünlendirdi bazen duygusal anlar yaşandı, bazen de hora çekildi ve piste sığmadıkları için masa aralarında horalar çekildi.
 
Gece Boşnakların hep bir ağızdan söyledikleri İzmir Marşı ile son buldu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.