İzmir Bosna Sancak Derneği, ‘Sancak Gün’ Kutlamalarına katıldı

İzmir Bosna Sancak Derneği, ‘Sancak Gün’ Kutlamalarına katıldı

Sancak Milli Boşnak Meclis Başkanı Jasmina Baltiç Curiç tarafından düzenlenen ‘Sancak Günü’ (Dan Sandzaka) etkinliklerine İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül katıldı.

Etkinlikler Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar, Tutin ve Prijepolje’de Şiir günleri, Boşnakça konuşma ve Boşnakça sözlük ile ilgili konferansla gerçekleştirildi.

Etkinliklere Türkiye’den, İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Türkiye Bosna Sancak Dernek Başkanı Muhammet Sancaktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Bosna Hersek’ten, Arnavutluk’tan, Karadağ’dan çok sayıda Boşnak katıldı.

0-(4)-002.jpg

Dernek Başkanı Abdullah Gül ‘Sancak Gün’ ve görüşmeleri hakkında;
‘Sancak Gün’ bizler için önemli bir gün. ‘Sancak Günü’ kutlamaları Yugoslavya’nın o dönem ki yöneticileri tarafından yıllarca yasakladı. 1943 yılında gerçekleştirilen toplantının sonunda alınan kararla her yıl 20 Kasım’da ‘Sancak Günü’ yeniden kutlanmaya başladı. Kutlama etkinliği kapsamında geldiğim Sancak’ta bir dizi görüşmelerde gerçekleştirdim. Sancak Milli Boşnak Meclis Başkanı Jasmina Baltiç Curiç, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bişevac, Sancak SDA Parti Genel Başkanı Sülejman Uglanin, Tutin Belediye Başkanı Kenan Hot, Tutin Belediyesi Başkan Yardımcısı Esad Hodziç, Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujoviç, Rozaje İslam Birlik Başkanı Ernad Ramoviç’le yaptığımız görüşmelerde, ortak projeler üretmemiz konusunda fikir birliğine vardık.

Biz dernek olarak amacımız bütün Boşnakları kucaklamak birlikte projeler üretmek onun için yönetim kurulu arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bizim için Sancak, Bosna Hersek ve diğer balkan ülkelerinde yaşayan Boşnak hemşerilerimize elimizden gelen bütün desteği vermeye gayret ediyoruz. Bu görüşmelerimizin çok verimli geçtiğini ifade etmek istiyorum. Ülkemizde bulunan diğer Boşnak Dernekleriyle ve bazı STK’larla işbirliği yaparak Balkanlarda yaşayan Boşnak hemşerilerimize destek veriryoruz.’ açıklamalarında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.