İzmir Bosna Sancak Derneği'nden Bağımsızlık günü mesajı!

İzmir Bosna Sancak Derneği'nden Bağımsızlık günü mesajı!

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Bosna Hersek’in bağımsızlığını yayınladığı bir bildiriyle kutladı. 

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gül, "Eski Yugoslavya'nın parçalanmasıyla birlikte 29 Şubat-1 Mart 1992 tarihlerinde düzenlenen referandumla bağımsızlığına kavuşan Bosna Hersek, kanlı bir savaşla bedelini ağır bir şekilde ödediği bağımsızlığının 29'uncu yılı kutlu olsun" dedi.

BOŞNAKLAR,  BAĞIMSIZLIĞININ ELİNDEN ALINMASINA ASLA İZİN VERMEYECEKTİR

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, atalarının geldiği topraklarda binlerce Boşnak'ın hunharca katledildiğini ve soykırıma uğradığını söyledi.

Gül, soykırımı bitirmek ve özgür olabilmek için çok ağır bedel ödeyen Bosna halkının özgürlüğün 29'uncu yılını kutladığını hatırlatarak, "1 Mart 1992,  ülke tarihindeki en önemli günlerden biri olduğunu çok iyi biliyoruz. Avrupa’nın göbeğinde bulunan Bosna Hersek halkının bağımsız kalabilmek için yaşadığı bu zulüm vahşet, Avrupa'da başka ülke yaşamamıştır tabi ki. Atalarımızdan günümüze kadar çok zulüm gören Boşnak'lar sonunda bağımsızlığını ilan etti ancak halen baskı altında tutulmak isteniyorlar. Avrupa'nın göbeğinde bulunan Saraybosna, 1425 gün sürecek en uzun kuşatmasını yaşamaya başladı. Sırp'lar 100 binden fazla Boşnak'ı öldürdü. Yaklaşık 10 bini çocuk olduğu biliniyor. Net sayı bilinmese de yaklaşık 50 bin Boşnak kadın tecavüze uğradı. Yani Bosna Hersek bağımsızlığı uğruna çok ağır bedeller ödedi" dedi.

Dayton Anlaşması'yla oluşturulan yeni sistemde istikrarını sağlamaya çalışan bir Bosna Hersek'in var olduğunu vurgulayan Gül, "Şu unutulmamalı Boşnaklar kazandıkları bu bağımsızlığı bir daha elinden alınmasına asla izin vermeyecektir. Sırp'lar son günlerde Bosna Hersek’te Boşnak halkı üzerine oyunlar oynuyor ancak Boşnak'lar bu çirkin oyunlara asla izin vermeyecektir" diyerek tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.