İZMİR BOYOZSUZ, SİYASET İZMİR ’SİZ OLMAZ

İZMİR BOYOZSUZ, SİYASET İZMİR ’SİZ OLMAZ

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, beraberindeki heyet ile birlikte Boyoz ve Börek Sanatkârları Derneği (BoyozDer)’ni ziyaret etti.

Gelecek Partisi’nin yeni atanan kurucu il Başkanı Cem Kavur ilk günden itibaren başladığı ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Giritli bir aileden gelen, İzmirli olmanın ve İzmir’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu her ortamda vurgulayan başkan Kavur, “İzmir Boyozsuz, Siyaset İzmir ’siz olmaz” diyerek BOYOZDER’i ziyaret etti. 
Bornova’daki yerlerinde BOYOZDER’in Başkanı Burhan Orhan ve Başkan Yard. Abdulkadir ACAP tarafından karşılanan partililere İzmir’in simgesi boyoz ve gevrek ikram edildi. Başkan Orhan ziyaretlerinden dolayı Başkan Kavur’a ve ekibine teşekkür etti. 
Derneğin faaliyetlerinden bahseden Orhan, İzmir’in simgesi boyozun çeşitlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirtti. Barış Pınarı Harekâtı’nda görev alan Mehmetçiğe destek olmak ve moral vermek için 10 bin boyoz hazırlayıp gönderdiklerini aynı şekilde Afrin Harekâtı’nda da Mehmetçiklerimize İzmir’den boyoz gönderdiklerini söyledi. 
GURBETTE DAHA DEĞERLİ
Başkan Kavur’da İzmir’in simgesi boyozun adını kurumsal olarak duyurdukları ve dernekleştikleri için Abdulkadir ACAP ve Burhan ORHAN’a teşekkürlerini iletti.  İzmir boyozunun, tarih boyunca çeşitli kültürlerin etkileşim halinde olduğu İzmir’de Osmanlı döneminden beri üretildiğini ve yemeyenin ne kaybettiğinin henüz farkında olmadığını söyledi. Başka yerde bulunmadığı veya hakikisi yapılmadığı için, boyozun gurbetteki İzmirliler için özel bir anlamı vardır diyen Başkan Kavur, “ İzmir dışında hiçbir şehirde ticari olarak piyasaya sunulmadığından boyoz, İzmir’imizin böreği olmuştur. İzmir’in boyozu, gevreği, kumrusu, şambalisi, lokması gibi İzmir’le özdeşleşmiş ürünlerimizin tanıtımı ve marka haline getirilmesi ve coğrafi işaret tescili alması şehrimizin marka değeri için önemlidir. Tek hedefimiz, Güzel İzmir’imizin değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmak. İzmir’in Gurme Turizminde öne çıkabilmesi için bu ürünlerimizi korumamız şart” dedi.
SİYASET İZMİR GİBİ OLMALI
İzmir dendiğinde boyozun olmazsa olmaz olduğunu siyasette de İzmir’in olmazsa olmaz olduğundan bahseden kavur, “İzmir yüzyıllardır Anadolu’nun batıya açılan yüzü olmuştur. Farklı kültürler burada İzmirlilik hemşeri duygusuyla beraber yaşamıştır. Boyozumuz  da bize İzmir’de yaşayan Sefarad Yahudi toplumunun kazandırdığı bir değerdir. Söğüşümüz meşhurdur. Bunu da İzmir’in yörükleri marka yapmıştır. Bakın Kemeraltı’mıza havralar ile camiler yan yanadır. İzmir’de her zaman hoşgörü ve çokseslilik hakim olmuştur. İzmir’in bu çok sesliliğinin ve hoşgörü ortamının Türk siyasetine de sirayet etmesini diliyoruz. Siyaset İzmir gibi olmalı; Hasan Tahsin gibi korkmadan düşmana ilk kurşunu atabilen İzmir gibi,  Engizisyondan kaçan Yahudilere kucak açabilen İzmir gibi, Balkanlarda vatansız kalan Türk toplumuna mübadele ile yurt olan İzmir gibi. Çok sesliliğinin ve demokratik ortamın en rahat yaşandığı şehirdir İzmir. Umarım siyasette bir gün İzmir gibi olur” dedi. Ziyaret, farklı boyoz çeşitleriyle çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

whatsapp-image-2020-02-08-at-11.01.30-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.