İZMİR BULUŞMALARI’NIN KONUĞU MERDAN YANARDAĞ

İZMİR BULUŞMALARI’NIN KONUĞU MERDAN YANARDAĞ

Her ay geleneksel olarak Kordon Otel’de düzenlenen İzmir Buluşmaları’nın Ocak ayı onur konuğu yeni kurduğu ve test yayınlarına başladığı Tele 1 (KültürTürk) kanalıyla kendisinden söz ettiren gazeteci/yazar Merdan Yanardağ olacak.

Genel koordinatör Prof.Dr.Erkan Sevinç Yanardağ’ın 20 Ocak 2017 Cuma akşamı “Türkiye Nereye Gidiyor?”konulu söyleşisi sonrası kitaplarını imzalayacağını belirtti. 

Merdan Yanardağ Kimdir?

Sivas’ın Divriği ilçesinde 1959'da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğretimini İstanbul’da tamamladı.İİTİA Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” alanında yüksek lisans yaptı. Öğrenciliği ağırlıklı olarak Türkiye’nin çok büyük siyasal ve toplumsal bir hareketlilik ve çatışma yaşadığı 1970'li yıllarda geçti. Siyasal mücadele içinde aktif şekilde yer aldı. Gençlik örgütlerinde yöneticilik yaptı, dönemin gençlik liderleri arasında yer aldı. Üniversite son sınıf öğrencisiyken 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra tutuklandı.
Gazeteciliğe 1985 yılında Günaydın gazetesinde muhabir olarak başladı. Ardından sırasıyla Sabah, Hürriyet, Güneş, Gündem ,Aydınlık ve Yurt gazetelerinde muhabir, editör, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın koordinatörü olarak çalıştı. Bir dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Genel Sekreterliği görevini üstlenen Yanardağ BSP ve ÖDP'nin kurucuları arasında yer aldı, Yanardağ Birleşik Haziran Hareketi'nin çağırıcıları arasında yer aldı ve Haziran Hareketi'nin Türkiye Yürütme Kurulu üyeliği görevine getirildi.
Görsel medya alanına 1994 yılında HBB televizyonu ile geçti, haber programları yaptı. Sırasıyla CNBC-e, Kanal 6, ATV,Ulusal Kanal gibi televizyonlarda editör, programcı, haber müdürü ve genel müdür olarak çalıştı. Kanaltürk televizyonunun kurucuları arasında yer aldı ve bu TV da  5 yıl boyunca "5. Boyut" isimli haftalık haber-analiz programları yaptı. 
Özellikle AKP iktidarına karşı yürüttüğü sert muhalefet ve Gülen Cemaati’ne karşı verdiği mücadele nedeniyle hakkında çok sayıda soruşturma açıldı. Yanardağ Ergenekon soruşturmasına dahil edildi ve dava kapsamında 5 Ağustos 2013 günü tutuklandı, 2014 Mart ayına kadar cezaevinde kaldı.
Kasım 2015'te elektronik ortamda  yayın yapan ABC Gazetesi'ni kuran ve genel yayın yönetmenliğini üstlenen Yanardağ, yazılarına halen bu sitede devam ediyor. Yanardağ şu sıralar yeni TV kanalı kuruluş çalışmalarını yürütüyor.10 un üzerinde kitabı var.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.