İZMİR BULUŞMALARI’NIN KONUĞU NİHAN ERTEM

İZMİR BULUŞMALARI’NIN KONUĞU NİHAN ERTEM

Prof.Dr.Erkan Sevinç’in koordinatörlüğünde düzenlenen İzmir Buluşmaları’nın 16.sına “Mozaik”kitabı ile adından söz ettiren Nihan Ertem onur konuğu olacak.

 

1 Temmuz 2017 Cumartesi 11:00 de Kordon’da yeralan Malt House’da kahvaltılı olarak gerçekleştirilecek toplantıda Ertem söyleşi sonrası katılımcılara kitabını imzalayacak.,

Dönemlerin birbiri ardına geldiği ve yaşananların hikaye haline getirildiği bir anlatı kitabı olan Mozaik’in yazarı Nihan Ertem İzmir doğumlu.Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra televizyonculuk ve gazetecilik yaptı.Siyah Beyaz Yayınları’ndan çıkan Mozaik yayınlanmış ilk kitabı. Ertem“Vatana ve millete hayırlı olsun temennisini o kadar çok duymuştum ki! Tüm siyasilerden ve çoğu vatandaştan duyduğum o temenni cümlesi bir süre kulağımda çınladı. Seçim sonuçları her zaman vatan ve milletin hayrına mı gerçekleşir?Daha doğrusu millet her zaman hayrına mı karar verir?”diyor.Mozaik için ünlülerin yorumları ise şöyle..

 

“Nihan Ertem, Türkiye’nin nereden geldiği ve nereye gittiği konusuna kafa yoran gazeteciler soyundan genç bir yazar... Ertem, sadece ülkeye ve insana dair her şeye kafa yormakla da kalmıyor, konu üzerinde çalışmayı, dahası yazmayı göze alıyor.

Ertem, hepimizin bir şekilde içinde yer aldığı, yaşamlarımıza dokunan yakın tarihimizi ve günümüzü, “Nostaljik – Trajik –Trajikomik” başlıkları altında şaşırtıcı şekilde kategorize ederek irdelemeyi başarmış. Olay, kişi ve süreç diyalektiğini başarılı bir şekilde kurmuş. Daha önemlisi, “Ütopik”  bölümüyle geleceğe ilişkin öngörü ve umutlarını da kaleme almış.Kitap gerek dili, gerek kurgusu, gerekse teması itibarıyla çok başarılı./Merdan Yanardağ”

 “Yazarlık bir yaşam biçimidir. Yazar yazmak için mi yaşar, yaşamak için mi yazar ikilemi hep tartışılmıştır. Nihan Ertem’i tanıdığım andan itibaren aklında hep “yazmak” vardır. Her şeyden önce bu yoldaki kararlılığını kutluyorum. Bu kitap, yazmayı, sözcüğün tam anlamıyla yaşam biçimi haline getirmiş bir gazetecinin eseridir. Ertem, hem geçmişe ayna tutuyor hem bu güne tanıklık ediyor hem de gelecek hayallerini paylaşıyor/Mustafa Balbay” “Nihan Ertem, bizlerin yapması gerekip de yapmadığımız bir şeyi yapmış. Olayları yaşayanlarla konuşup doğruları kağıda döküp bir döneme ışık tutarken, asıl önemlisi yarın o günleri araştıracak tarihçilere kaynak bırakmış. Gelecekle ilgili tasvir de çok hoş olmuş. O nedenle Mozaik’in okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum/Şahin Mengü”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.