İzmir Büyükşehir'de 23 Haziran zirvesi!

İzmir Büyükşehir'de 23 Haziran zirvesi!

Soyer ve Özkan’dan “Aramızda sorun yok” mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğini yaptığı toplantıda; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ve belediye başkanları da yer alırken, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Çerit Sengel, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

soyer_ve_ozkandan_aramizda_sorun_yok_mesaji_h30945_d9a14.jpg

BAŞKANLARIMIZDAN GÖRÜŞ ALDIK 
İstanbul seçimleri ile ilgili başkanlarla görüştüklerini ve önerilerini aldıklarını belirten CHP’li Özkoç, “Türkiye’de yerel seçimler olduktan sonra seçilen belediye başkanlarımızı genel merkez olarak bir araya gelip ziyaret etme fırsatını yakalayamadık. Yakalayamama nedeni İstanbul’da demokrasi dışı, hukuk dışı seçilen belediye başkanımızın hakkı gasp edilmiştir. Orada yeniden büyük bir demokrasi mücadelesi başlatıyoruz. Burada da İzmir Barolar Birliği bir demokrasi nöbeti tutuyor, hem onları ziyaret etmek hem de sayın başkanımız ve belediye başkanlarımızla bu demokrasiye aykırı gerekçesiz bir Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) çıkmasından sonra ‘ortak bir dili nasıl oluşturalım, birlikte tüm Türkiye’ye bu konuyu düzgün bir şekilde nasıl anlatalım’ bunu konuştuk. Köklü devletlerde alınan kararlar emsal teşkil ediyor. YSK tarafından bugüne kadar hiç emsali olmayan hukuk dışı bir karar alındı. Gerekçesi ne olur diye bekledik ama gerekçeli raporun içerisinde herhangi bir gerekçe göremedik. Tamamen kendi sorumluluklarıyla ilgili alanlarda bizleri suçlayarak bir seçim iptal edildi. Bu, bir daha emsal teşkil etmemesi gerekiyor. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem örgütleri hem seçilmiş belediye başkanlarının ortak bir dil oluşturması gerekiyor. Bununla ilgili başkanlarımızla konuştuk, onların da söylemek istediklerini dinledik. İlk MYK’da onların da söylediklerini genel başkanımıza ve MYK üyelerimize ileteceğiz. Seçilen başkanlar, seçildikten sonra herhangi bir siyasi partinin değil bu ülkenin, o kentin belediye başkanlarıdır. Her kesimden vatandaşlarımıza ayrım yapmadan kucaklayacaklar, görevlerini öyle yapacaklar. Biz bunu böyle yapabilmek için hem parti olarak hem belediye başkanlarımız olarak hazırız. Bu yolda vereceğimiz büyük demokrasi mücadelesini el birliğiyle yürüteceğiz” dedi.

whatsapp_image_2019-05-24_at_17.53.18_3.jpeg

MİLLETVEKİLLERİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İSTANBUL’DA GÖREV ALIYOR 
İstanbul süreci nasıl yürütüleceksiniz sorusuna Özkoç, “İstanbul sürecinde belediye başkanlarımız dahil olmak üzere milletvekillerimiz orada görevliler. Oradaki örgütümüz zaten bu işin başında yer alıyor. Gerçekten İstanbul’daki mücadele bir yerel seçim mücadelesinin üzerinde bir demokrasi mücadelesine dönüşmüştür.  Eğer seçimle gelen belediye başkanı, hangi partiden olursa olsun önemli değil,  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkanı Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da olduğu gibi geldikten sonra bir kişinin iki dudağı arasında olup görevden alınıyorsa, seçilmiş bir başbakan görevden alınıyorsa, mazbatası verilmiş Ekrem İmamoğlu YSK’nın hukuksuz kararıyla görevden alınıyorsa, kaybettiğimiz bir siyasi partinin itibarı değil, Türkiye’nin itibarı olur. Bizim hepimizin ortak amacı güçlü ve itibarlı bir Türkiye yaratmaktır. Bunun için üzerimize düşen devlet ciddiyeti içerisindeki sorumluluğumuzu yerine getirmek. Bunun için de çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

whatsapp_image_2019-05-24_at_17.53.17_3.jpeg

SAMİMİ GÖRÜNTÜLER VERDİLER 
“Bazı basın kuruluşlarında aranızda sorun olduğu yazıldı. Böyle Bir şey var mı?” sorusuna Soyer, “Tarihte hiçbir zaman olmadı. Bizim hem bir dostluğumuz var hem parti hiyerarşisi açısından bir bağlılığımız var. Böyle bir şey söz konusu değil, hiçbir zaman olmadı” dedi. Özkan ise, Aramızda çok büyük bir dayanışma var. Aramızda bir sorun olmadı asla da olmayacak” dedi.

Kaynak: Gündeme Bakış

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.