İzmir Büyükşehir'de tartışmalı meclis!

İzmir Büyükşehir'de tartışmalı meclis!

Eylül ayı olağan meclis toplantısının 1’inci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısının 1’inci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Meclis toplantısına İzmir’deki orman yangınlarının üstlendiği iddia edilen PKK’yı lanetleme ve İzmir turizm Tanıtma Vakfı’na (İZTAV) 9 milyon kaynak aktarılması tartışmalara neden oldu.

hkn_5114.jpg

Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na (İZTAV) 8 milyon 948 bin lira aktarılması tartışmalara neden olmuştu.  

ozgur-hizal-meclys_1.jpg

AK Parti grubunun itiraz ettiği önerge için İZTAV sunum yaparak bilgi verdi. Önerge komisyonda oyçokluğu ile kabul edilirken AK Parti grubu ret oy verdi.

AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan’ın, İzmir’deki orman yangınlarını üstlendiği iddia edilen PKK’nın lanetlenmesi için bir meclis kararının alınması ve şehit ailelerine destek kampanyası düzenlenmesi yönünde verdiği önerge üzerine mecliste gergin anlar yaşandı. CHP’li meclis üyeleri bu önergenin, meclis gündemini kapsamadığını savundu. Bunun üzerinde mecliste uğultuların çıkması üzerine Tunç Soyer konuyla ilgili açıklamada yaparak, “Bundan sonra meclise 24 saat öncesinden önergenizi verirsiniz meclis başkanlığına biz de bunu değerlendiririz.  Bunu bir sonu var. Meclis toplantısı yapamaz hale geldik. O soru sorsun öbürü soruya cevap versin, meclisi kapatıp gidelim" dedi.

Tekrar söz hakkı alan AK Partili Çalışkan “Bu çalışmalar konusunda hemfikiriz. Bu konuda bizi de  bilgilendirilmesi gerekiyor. Kentin sorunları 40 yıllık kangren olmuş sorunları var. Bu iş için olmasa bundan sonraki dönemde böyle bir komisyon kurulması, bize bir bilgi verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Meclis’te uzlaşmalı şekilde karar alınmaya çalışıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, “İzmir Tanıtım Vakfı meclisin komisyonlardan olan plan bütçe komisyonundan oy birliğiyle çıktı. Agora’daki meclisimizden gelmişti. AK Partili meclis üyelerinin talebi üzerine bu konuyu tekrar değerlendirmesi makuldü. Biz de bu konuyu komisyonlarda tartışılması 2’inci kez konuşuldu neyin nasıl yapıldığı bilgisi verildi. Açık şekilde bilgilendirildi. Zaten muhalefetin temel görevi budur. Demokrasilerde muhalefetle vardır. Muhalefet bir haktır. İzmir’in tanıtımı konusunda, Bir EXPO’yu düşünün… İzmir’in tanıtılması ve yeni kaynakların getirilmesi hakikaten önümüzdeki yıllara taşındığında bu bizim eserimiz desin. Biz Agora meclisinde oy çokluğuyla da geçirebilirdik. Sayın başkanımızın kardeşinin genel sekreter olarak görev yaptığı için karşı çıkmayalım. Bu işi meccanen yapıyor, para almıyor. O da bu memlekette yetişmiş, bu ülke için çalışan bir arkadaşımızdır” dedi.

Başkan Soyer, İzmir’in en büyük eksikliğinin koordinasyon olduğunu vurgularken, “8 Nisan’dan beri 6 aya yakındır bu görevi icra ediyorum. İzmir’de kurumlar bu şehirle ilgili iyi şeyler yapmaya çalışır ancak aralarında koordinasyon sağlanmadığı için, iyi niyetli çabaların büyük bölümü çöldeki kum tanesi gibi kaybolup gitmiştir. İzmir’in en büyük eksikliği kurumları arasındaki koordinasyon eksikliğidir. Biz bu vakfı neden büyütmek istedik. Sadece bir personeli olan o da part time çalışan bir vakıftı. Biz neden bu vakfı büyütmeye çalışıyoruz belediye olarak rahatlıkla yapabileceğimiz işler. Vakfı büyütmememizin tek bir nedeni var, valilik, ticaret odası, borsası hepsi içinde olsun istiyoruz” dedi.

AK Parti grubunun önergeye siyaseti karıştırdığını belirten Soyer, “Vakıf nasıl denetlenecek diyorsunuz. Ticaret odası armut mu toplayacak, valilik sessiz mi kalacak. AK Parti siyaseti alet etmiştir ve hiç yakışık almamıştır. Bu vakfın paydaşları siz kabul etmediğiniz için bu vakıfa mesafe koyacaklar ve İzmir güç kaybı yaşayacaktır” dedi.

22 EYLÜL PAZAR GÜNÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM

22 Eylül’de toplu taşımalarda ulaşım 1 kuruş olacak. 16-22 Eylül tarihleri arasında ‘Hareketlilik Haftası’ kapsamında 22 Eylül günü ise ‘Otomobilsiz Kent Günü’ olarak kutlandığı için 22 Eylül Pazar günü boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında geçerli tarife olarak kuruş belirlenmesi için harekete geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.