İzmir CHP Milletvekili Sertel'den İzmir'de Şehit Ailesi Ziyareti

İzmir CHP Milletvekili Sertel'den İzmir'de Şehit Ailesi Ziyareti

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Gümüşpala semti ve Bornova'ya bağlı Çambdibi semtindeki şehit ailelerini ziyaret etti.

İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde Anneler Günü vesilesiyle şehit ailelerine ziyaret gerçekleştiren Atila Sertel, annelerin en değerli varlık olduğunu söyleyerek, şehit annelerinin en değerli yadigar olduğunu söyledi. Sertel ayrıca analar ağlamasın diyenlerin anneleri ağlatmaya devam ettiğini söyleyerek son 8 ayın toplam şehit sayısının 800 olduğunu açıkladı.

Anneler Günü'nü şehit anneleriyle geçiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şehit çavuş Necati Güneş'in annesi Halime Kozak, Şehit Teğmen Önder Sert'in annesi Ruziye Sert, şehit er Mecit Hastürk'ün annesi Refika Hastürk ve şehit er Cihat Demiröz'ün annesi Hayriye Demiröz'ü evlerinde ziyaret etti, ellerini öptü.

Sertel'in sürpriz ziyareti karşısında şaşkınlıklarını ve duygularını gizleyemeyen şehit aileleri, kendileri için buruk geçen bu günde hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

8 AYDA 500 ŞEHİT

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit aileleri ve gaziler için verdiği kanun teklifini hatırlatan Atila Sertel, şunları söyledi: "Bu vatan için canlarını veren şehitlerimizin aileleri her zaman en iyiyi hak ediyorlar. Onların yaşamları boyunca zorluk çekmemesi için verilen kanun teklifini bütün partilerin benimsemesi gerek. Analarımız evlatlarının ardından sürekli göz yaşı döküyor. Eğitim, sağlık ve diğer konularda karşılaştıkları zorluklar karşısında bir kez daha kahroluyorlar. Analar ağlamasın diyenler artık bunun gereğini yapmalıdırlar. Son 8 ayda 500 şehit verdik. Neredeyse her gün bir şehit verir hale geldik. Ülkemiz bu bataklıktan çıkmalıdır. Bunu yapacak tek güç de halktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.