İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Güre, İTB Meclis Toplantısı'na katıldı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Güre, İTB Meclis Toplantısı'na katıldı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı.

Mehmet ÖZDOĞRU- İzmir Ticaret Borsası (İTB)'nın Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan İzmir Cumhuriyet Baş Savcısı Kamil Erkut Güre ulusal sermaye için yargınında sürekli gelişmesi gerektiğini söyledi. İzmir Ticaret Borsası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na İzmir Cumhuriyet Baş Savcısı Kamil Erkut Güre katıldı. Güre, yargının sorunlarından bahsederek, ulusal sermayeyi korumak için yargı mensuplarının kendini geliştirmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Güre, “Dünya ile baş edebileceksek eğer, yargısal anlamda da kuvvetli olmamız gerekiyor. Hem ulusal sermayeyi koruma anlamında hem de sermayeye karşı daha dirençli olma adına güçlü durmak gerekiyor. Çünkü illaki gelişen bir ülkede uyuşmazlıklarda gelişecektir. Buna karşı yargı ve yargı mensupları da kendini geliştirmek zorunda. Örneğin; bundan 15 yıl önce bilişim suçu diye bir şey yoktu. Şimdi, bilişim suçu içermeyen suç yok neredeyse. Kendi alanımızda çalıştığımız tüm metaforları, yargısal anlamda gelişmeye uydurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

img_4733.jpg

İzmir Cumhuriyet Baş Savcılığı olarak kente yargısal faaliyetler hayata geçireceklerini söyleyen Güre, “İzmir'de uygulayacağımız yargısal faaliyetler açısından iki ana kuralımız var. Hiç kimseye kumpas kurulmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü vatandaş, yargıdan çekiniyor, korkuyor, kumpas mı gelir diye düşünüyor. Ama biz yargıyı böyle bir kurum olarak görmüyoruz. Bizim işimiz de bunu çözmek. Öte yandan yargıda olan en büyük sorun; uzun soruşturmalar, uzun yargılamalar, problemli gölgelenen yargılamalar. Biz, toplumdaki kişilerle yargı arasındaki o flu güveni ortadan kaldıracağımızı düşünüyoruz. Adliyenin kapısını tüm kuruluşlara açtık. Her işbirliğine hazırız” dedi.

İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ise, geçtiğimiz hafta açıklanan merkez bankası politika faizin 50 baz puan düştüğünü dile getirerek, iktisadi faaliyetteki toparlanma eğiliminin, dezenflasyon süreci ve finansal koşullardaki iyileşmeyle ekonomideki toparlanmanın devam ettiğini dile getirdi. Tuncer, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan Ocak ayı kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre; 2020 yılı Ocak ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 33,5 artış olurken kapanan şirket sayısında yüzde 3,8 azalma oldu. Bir önceki yıla göre baktığımızda ise 2020 yılı Ocak ayında kurulan şirket sayısındaki artış ise yüzde 26,6. 2020 yılı Ocak ayında kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı ile bin 76 olmuştur. Buradan da görüldüğü üzere yatırımlarda artan bir ivme söz konusu. Ekonomideki bu toparlanma gerçek sektörde bizlerinde gözlemlediğini, piyasada gözle görünür bir iyileşmenin hissedildiğini söyleyebiliriz” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.