İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Fuat Sezgin etkinliklerle anılıyor!

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Fuat Sezgin etkinliklerle anılıyor!

İzmir Demokrasi Üniversitesi,  İslâm Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in daha iyi tanıtılması için düzenlediği sıralı akademik ve sosyal etkinliklerle bu yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin’e yakışır bir şekilde geçiriyor.

29 Nisan 2019 tarihinde Prof. Dr. Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Aslan ile imzalanan protokol kapsamında ilki 17 Mayıs 2019 tarihinde İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Prof. Dr. Mustafa Kaçar tarafından “İslam Medeniyetinin Dünya Medeniyetine Yaptığı Katkılar ve Prof. Dr. Fuat Sezgin” adlı konferans verilmiş ve üniversite fuaye alanında “Prof. Dr. Fuat Sezgin Fotoğrafları Sergisi” açılmıştır. 

23 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” Toplantısı ve Diploma Töreni’ne İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper katılmıştır.

resim-2-(1).jpeg

İzmir Demokrasi Üniversitesi 19-22 Kasım 2019 Tarihlerini Prof. Dr. Fuat Sezgin Etkinlikleriyle Donatıyor

19-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ise; İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlamaya ve anlatmaya yönelik etkinlikler düzenlenmeye devam etmektedir. 19 Kasım Salı günü Kırıkkale Üniversitesi Rektörü, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından “Bilimsel Mirasımız, Gelecek Tahayyülümüz” adlı konferans verilmiştir. Açılış konuşmaları Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya tarafından yapılan etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da katılmıştır. Konferansın ardından fuaye alanında “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi”nin açılışı yapılmıştır. 

21 Kasım Perşembe günü fuaye alanına Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adının verileceği etkinlikte, “Prof. Dr. Fuat Sezgin” kısa film gösterimi ve üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından “Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihine Katkıları” konulu konferans düzenlenmektedir. 

22 Kasım Cuma günü ise İzmir Demokrasi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile İstanbul Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne gezi yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.