İzmir Fashion Week moda şöleni başladı

İzmir Fashion Week moda şöleni başladı

Ünlü tasarımcılar ve firmaların yeni sezon kreasyonlarını sergileyeceği İzmir Fashion Week, görkemli bir açılış ile başladı.

Rönesans Ajans ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından düzenlenen İzmir Fashion Week, İzmir Hilton Oteli’nde Nur Karaata'nın "capricious" temalı defilesiyle start aldı  İzmir Fashion Week’in sektöre ve yeni genç tasarımcılara ilham kaynağı olmasını temenni ettiklerini söyleyen Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, her yıl daha güzelleşen İzmir Fashion Week’in bir marka haline geldiğini ve İzmir’in moda kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.


Genç tasarımcılara tam not 


EGSD olarak, İzmir’i moda şehri yapmak için aralıksız çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Özden, “Genç tasarımcılar ve sektöre taze kan olan gençlerimiz gayet iyi tasarımlar ile karşımıza çıkmaya başladı. Hazır giyim sektörünün genç yeteneklere ev sahipliği yapması, bize İzmir’i her zaman modanın başkenti yapacak dinamiği içinde barındırdığımızı gösteriyor” dedi.


Defileler beğeni topladı


Nur Karaata'nın defilesinde 2017 yaz kreasyonunun yer aldığı "capricious" koleksiyonundan 38 bikini ve mayo sergilenirken, günün ikinci defilesinde Esin Özyiğit "Timeless" koleksiyonunda 45 parça abiye ve gelinlik modelini İzmirli moda severlerle buluşturdu. Günün son defilesinde de Dilek Süslüer,  "Tempo Di Festa" koleksiyonundan 45 abiye kıyafet sergileyerek İzmirlilerden büyük beğeni aldı. Defilede Merve Büyüksaraç, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan ve Simge Tertemiz gibi ünlü modellerin yanı sıra İzmirli mankenler de görev alırken, İzmir Fashion Week, yarında gerçekleşecek olan defilelerle son bulacak. 


Genç tasarımcılar bekleniyor


7 Aralık'a kadar sürecek moda haftası kapsamında defilelerin yanı sıra moda tasarım yarışmaları, söyleşi, seminer, sergiler de gerçekleşirken, Emre Erdemoğlu ile Modada Son Trendler ve Ege İhracatçı Birliği 12. Moda Tasarım Yarışması semineri büyük ilgi gördü. Seminere konuşan Emre Erdemoğlu genç tasarımcılara yenilikçi olma yollarından bahsederken, yenilikçi ve farkındalık yaratmak için piyasa araştırması yapılması gerektiğini söyleyen Özden ise, “Yaratıcılık farklı kumaş bulmakla farklı desen ve süslemelerle yapılabilir. Tüketiciye hitap edecek ve yaratıcı olmanız bu yarışmadaki jüriyi en etkileyecek unsurlardan birisi” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.