İzmir Gezi Eylemleri Davası'nda Flaş Gelişme

İzmir Gezi Eylemleri Davası'nda Flaş Gelişme

İzmir'de görülen Gezi Eylemleri davasıyla ilgili flaş gelişme

Gezi Eylemleri'ne destek vermek amacıyla gösterilere katıldığı, polis ve parti binasını taşladığı için haklarında 2015'te dava açılarak 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 115 kişi için beraat kararı çıkarıldı.

İstanbul'da 2013'te başlayan Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla İzmir'de 1 Haziran'dan itibaren gösterilere ve protestoleara katılarak hükümeti istifaya çağıran eylemciler için gezi eylemlerinden 2 yıl sonra dava açılmış ve 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenilmişti. 

Polisin müdahalesine rağmen dağılmayı reddeden grup içerisinde yer alan birçok kişi 1 Haziran gecesi AK Parti il binasını taşlamıştı. Soruşturmayı yürüten Savcı Cevdet Aydemir, haklarında hapis cezası istenen 115 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura görevini yaptırmamak için zincirleme şekilde direnme' suçlamalarıyla dava açmıştı.

Soruşturmanın görülen son davasında salonun yetersizliği gerekçe gösterilerek İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada bazı sanık ve avukatlar hazır bulunurken İzmir Baro başkanı avukat Aydın Özcan da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. Avukatlar müvekkilerinin suç işlemediğini ifade ederek beraatlerini istedi. Hakim taleplerin ardından delil yetersizliğinden kaynaklı olarak beraate karar vererek davayı bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.