İzmir için buluştular!

İzmir için buluştular!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar İzmir için bir araya geldi.

İzmir’de bir ilk yaşandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin davetiyle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Mövenpick Dtel’de bir araya geldi.

BÜYÜKŞEHİR DE ANKARA DA GÖREVİNİ YAPSIN
Toplantı sonrası konuşan AK Parti İl Başkanı Sürekli, “İzmir’le ilgili önemli konuları görüştük. Cumhur İttifakı ortağımız MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in ani bir rahatsızlığı çıktı. Başarı dileklerini, selamlarını iletti. İyileşir iyileşmez kendisiyle bir araya geleceğiz ve bugünkü toplantıdan çıkan sonucu kendisine ileteceğiz. Başkanlarıma teşekkür ediyorum. İzmir için güzel bir başlangıç yaptık. Devamı da gelecek. İzmir’i konuştuk. Sohbet ettik, siyaseti konuştuk, ailelerimizden konuştuk. Gündem sadece İzmir’di. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de Ankara’yla ilgili projelerde gecikmeler olduğu yönünde açıklamaları var. Bürokrasiden kaynaklandığını ifade etti. Bunlar önemliydi. Gecikmeler olağan olabilir, takipsizlik olabilir, bazen size göre gecikmeler vardır ama yoktur. Bazen Ankara’dan yazı geliyor, ‘şu sebepten olmuyor’ diye. Takip etmek gerekiyor. Herkes iyi niyetli bir şekilde çalışıyor. Büyükşehir de Ankara da görevini yapsın. İzmir’e hizmetimizi yapalım. Somut örnekler var. İZBAN… Yerel iktidar ile merkezi iktidarın birlikte yaptığı dünyada eşi görülmemiş bir proje. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile merkez ortak yaptık” dedi.

‘DİYALOGLA ÇÖZECEĞİZ’
İzmir’e projeler kazandırmak istediklerini belirten Sürekli, şunları söyledi:
“Ortak yanlarımızı öne çıkarmalı, farklılıklarımızı bırakmalıyız. Mesela Konak tüneli için talep geldi, anında onay geldi. Onun dışında yine Bostanlı balıkçı barınağı gündemde. Burada da esasında niyet olarak bir farklılık yok. Büyükşehir burayı çekek yeri yapmak istiyor. Balıkçıların barınak probleminin çözülmesi gerekiyor. Özkanlar pazar yeri örneği var. Önemli bir sorundu. Bornova Belediyesi girişimleriyle, karayolları girişimleriyle sorun çözüldü. Pazarcılar tezgahlarını açıyorlar. Buca metrosu gibi anında onay gelen projeler var. Bunları diyalogla yerine getireceğiz. Mekanizma kurduk. İl başkanları bunu takip edecekler. Bir de bürokratların Ankara’da takibi gerekli. Bu konuda da mutabık kaldık”

ÇÖZÜM ÜRETMEK DURUMUNDAYIZ!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Bizler, Türkiye'de TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin İzmir'deki il başkanları olarak, bu görevlerin yaşadığımız kente, temsil ettiğimiz siyasi partilere ve tabi ki ülkemize hizmet etmek için yapıldığının bilincindeyiz. Dolayısıyla bugün Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardadır, yarın başka bir siyasi parti iktidarda olabilir. CHP bugün İzmir'de iktidardadır, yarın başka bir siyasi parti iktidarda olabilir. Ne olursa olsun, milletimizin, halkımızın bize vermiş olduğu görevi bilerek İzmir'de CHP yerelde iktidarda olan parti olarak yerel yönetimlerin birçoğunu temsil eden bir parti olarak, farklı siyasi görüşlerin, farklı düşüncelerin de beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir siyaset anlayışı ile kentimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu noktada, Sayın Kerem Ali Sürekli'nin bu daveti ve bu toplantı bizler için çok önemli ve değerliydi. İzmir'de CHP'li yerel yönetimlerin yapmış olduğu projeler ve hizmetlerin hükümet tarafından, genel iktidar tarafından desteklenmesi, onaylanması ve daha çabuk bir şekilde halka ulaştırılması konusunda kendilerinin desteği çok önemli. Yine Sayın İYİ Parti İl Başkanımızın ve MHP'nin de desteği çok önemli. Kentin temel ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bunlar için çözüm üretilmesi noktasında birbirimizi dinleyip, birbirimizi anlayıp, iletişim kurup bunlara hep beraber çözüm üretmek durumundayız. Bu her şeyden önce bizim görevimiz" dedi.

İZMİR’İN PROJELERİ KONUSUNDA AK PARTİ’DEN DESTEK BEKLİYORUZ!

Yücel, sözlerine şöyle devam etti:
“İzmirliler'in daha çabuk hizmet almaları ve temel ihtiyaçlarının çözülmesi noktasında siyasi partiler olarak birbirimize destek olmak ve bu birlikteliği belli periyodlarla devam ettirme konusunda karar aldık. İzmir için, kentimiz için faydalı bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Sayın Kerem Ali Sürekli'nin de bahsettiği gibi belli projeler var, bekleyen projeler var. Örneğin, yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in de ifade ettiği Elektrik Fabrikası'nın ihalesi şu anda Cumhurbaşkanımızca onay bekliyor. Orada İzmir için İzmirliler için çok farklı bir şekilde kentin geçmişini, tarihini, kültürünü yansıtacak şekilde bir takım projelerin yapılması düşünülüyor. Diğer yandan Halkapınar Otogar Metrosu var, Buca Metrosu var... Bostanlı'da balıkçı barınağı var. Bunların bir an önce İzmir'e kazandırılması için Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu konuda destek olmalarını kendilerinden beklediğimizi ifade ettik. Şayet, bürokraside bu hizmeti, süreci yavaşlatan bir durum söz konusuysa bunu da hızlandırmak açısından hem biz bir özeleştiri yapıp düzenlemek için gayret edeceğiz hem de aynı şekilde hükümet kanadından da bunu bekliyoruz. Ben gerçekten verimli ve güzel bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bu davetinden dolayı da Kerem Ali Sürekli Beyefendi'ye ayrıca teşekkür ediyorum."

KIRKPINAR: “DESTEK İSTİYORUZ”
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, “Bu akşam benim için çok önemliydi. İzmir’in bir ilkler şehri olduğunu biliyoruz. İlk defa İzmir’i yerelde yönetenlerle hükümet ve muhalefet kanadının il başkanları kentin sorunlarıyla ilgili tespit için bir arada olmak ve yerine getirilmesi gereken talepleri konuşmak için bir araya geldi. Büyükşehir’in de Ankara’nın da üzerine düşeni yerine getirmesi için çok verimli bir toplantı gerçekleşti. İYİ Parti İl Başkanı olarak bu fikrin babası olduğumu deklare edeceğim. Deniz Yücel’in bizi ziyaretinde, ‘inşallah 4 partinin il başkanı olarak bir araya geliriz’ demiştim. Biz İYİ Parti olarak 2 buçuk yıllık bir partiyiz. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarımız oldu. Belediyecilikte İYİ Parti’nin neler yapacağı konusunda önemli işler ortaya koyduk. Bugün 1 tane belediyemiz var; Tire Belediyesi… Biz hem Büyükşehir’den hem de genel iktidardan destek istiyoruz. Kaklıç havalimanının sivil havalimanı olması ve ikinci havalimanı olması noktasında isteğimi bildirdim. Başkanlar da hemfikir oldu. İkincisi; Karşıyaka’nın stadı yok! Karşıyaka Atatürk’ün methiyesine layık olmuş bir spor kulübüdür. Kerem Ali Bey’in de benim de Karşıyaka üzerinde emekleri olmuştur. Karşıyaka stadını istiyor. Kerem Ali Bey iyi niyetini ortaya koydu. Bir çalışma başlatılmış. Kentin ilçelerinden gelen istekleri dosya halinde topladım, ilettim. Bu toplantıların devam etmesi yönünde çok büyük arzu içindeyim. İnşallah da devam edecek” dedi.

SÜREKLİ AK PARTİ VE MHP’Lİ BELEDİYELERİN SORUNLARINI İLETTİ!
Sürekli, daha sonra bir kez daha söz aldı. Sürekli, “Birbirimize dosya takdimi yaptık. İzmir’de 5 tane Cumhur İttifakı belediye başkanı var. Onların da büyükşehir ile aradaki koordinasyon yönünden sıkıntıları ve talepleri var. Başkanlarıma 5 tane Cumhur İttifakı ilçesinin dosyalarını ilettim. Onlar da Ankara’da bekleyen dosyaları takdim ettiler. Takip edeceğiz. Statla ilgili sıcak bir gelişme var. Sadece stat değil, tesislerle ilgili spor bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ve İzmir Milletvekilimiz Alpay Özalan, kulüp başkanıyla birlikte toplantı gerçekleşecek. Gerekli destekler verilecek. O stat oraya yapılacak. Ezcümle söyleyeyim! Karşıyaka spor kulübüne tesisler kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

BİZ DESTEK OLACAĞIZ AMA TAKİBİNİ BÜYÜKŞEHİR BÜROKRASİSİ YAPACAK!
Sürekli, “Sıkıntılar neyse konuşulan konular çerçevesinde çözüm bulacağız. Geçmişte iyi niyetli yaklaşımlar oldu. Mutlaka sonuçlar alındı. Hepsi çözülmedi! Arkadaşların görev süreleri tamamlandı. Biz tüzel kişiliğiz, devamlılık arz ederiz. Tekrarlıyoruz. Somut somut ilerleyeceğiz. Elektrik fabrikası gündemde, Bostanlı balıkçı barınağı gündemimizde… Cumhur İttifakı ilçe belediyelerinin bazı öncelikleri var. Onların bizzat basın önünde değil de telefon diplomasisiyle 4 il başkanı takip edeceğiz. Bu akşamın sonuçlarını beraber yapacağız. Çiğli tramvayının onayı var. Buna olumlu baktığımızı Büyükşehir gurubumuz da ifade etti. Ankara’dan ivedilikle onaylanması için çalışıyoruz. Biz destek olacağız ama takibini de belediye bürokrasisi yapacak” diye konuştu. 

BELEDİYE BAŞKANININ SÜRECE DAHİL EDİLECEĞİNE İNANIYORUM!
Kemalpaşa’ya kurulması planlanan üniversite kampüsü için CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın süreç dışında tutulmasıyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan Yücel “Kemalpaşa’da kurulması planlanan Demokrasi Üniversitesi kampüsüyle ilgili Kerem Ali Sürekli başkanımız gerekli desteği sağlayacağını söyledi. Oranın seçilmiş belediye başkanının bunun dışında tutulması doğru değil. İyi bir yönetici sorun çözer, sorun yaratmaz. Bürokraside tıkanma yaşanıyorsa biz bunun önünü açmakla görevliyiz. Önümüzdeki günlerde Rıdvan Karakayalı’nın da sürece dahil edileceğine inanıyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.