İzmir İl Başkanı Yücel’den ses yok

İzmir İl Başkanı Yücel’den ses yok

İzmir’de büyük tartışmalar yaşanırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den bir aday için canhıraş mücadele etmedi dışında bir açıklama gelmemesi dikkat çekti…

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve 23 ilçe belediye başkan adayının belli olmasının ardından İzmir’de büyük tartışmalar yaşanırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den bir aday için canhıraş mücadele etmedi dışında bir açıklama gelmemesi dikkat çekti…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ikinci güne sarkan kritik mesai sonunda 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde sandığa gidecek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu. 

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Tunç Soyer isminde karar kılarken, Pazartesi gününe sarkan mesaide kritik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından 23 ilçede belediye başkanı belli oldu. Belirlenen isimler PM’de şiddetli tartışmalar ve restleşmelerde oylandı. Oylanan isimlerden 2’si reddedilirsen bazıları kılpayı kabul gördü. CHP İzmir’de bu iki günde bu gelişmeler yaşanırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den hala bir açıklama gelmemesi büyük tepki çekiyor.

Yücel’in bu 2 günde CHP İzmir’de hangi yaşanan gelişmelere tepki vermediğini sizler için derledik:

İLK TEPKİ ÇİĞLİ’DEN GELDİ 

CHP MYK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP MYK'da belediye başkan adaylarının isimleri MYK üyelerinin onayına sunuldu. Çiğli'de CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak MYK'ya sunulan Ali Engin'e tepki gösterildi. Bu konuda PM Üyesi olan İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan geldi. Çiğli’de ilçe binası önünde şiddetli protestolar yaşandı. Tepkiler üzerine, Engin Narlıdere’den aday olarak gösterildi. 

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ’DE TEPKİLİYDİ…

Karşıyaka ve Çiğli örgütünün istemediği adayların gösterildiğini savunan ilçe başkanları atamalara tepki gösterdi. CHP MYK’da onaylanan ancak PM’de henüz oylanma aşamasında iken Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde örgütün gösterdiği tepkiyi haklı bulan ilçe başkanları PM kararının resmileşmesi durumunda tepkilerinin daha da sert olacağı mesajını verdiler.

PİRİŞTİNA ŞOKU

Buca Belediyesi Başkan adayı için Aydoğan Hepdemirgil’in PM’ye inmesinin ardından Buca’da tam anlamıyla şok yaşandı. Mevcut Başkan Levent Piriştina’nın tekrar aday olacağını bekleyen Buca İlçe Örgütü, büyük tepki gösterdi. Tepkiler genel merkezide yansıyınca PM’de Hepdemirgil’in adı çizildi. 

KILIÇ, YÜCEL’E TEPKİ OLARAK İSTİFA ETTİ

CHP İzmir Milletvekilli Sevda Erdan Kılıç, dün yapılan PM toplantısında görevinden istifa etti. İstifasıyla ilgili olarak ,“İl başkanının, İzmir örgütü ile İzmir seçmeninin hassasiyetine karşı yeterince duyarlılık göstermemesinden kaynaklanmaktadır” ifade etti.

Tüm bunlar yaşanırken İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in sadece bir isim için canhıraş çalışması örgütte ciddi tepki çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.