İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ödül

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ödül

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İzmir Kalkınma Ajansı desteği ile yürüttüğü “Özel Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi” ödülüne layık görüldü.

Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Bölgesel Ödül Törenine, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Aydın, İzmir, Afyonkarahisar, Kütahya, Muğla ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü ve müdür yardımcıları ile proje ekipleri ile katıldı.


Eğitim öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” ne 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 3357 başvuru yapıldı. Değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda proje raporlarının değerlendirilmesi sonucunda,  189 çalışma saha ziyaretine kaldı. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 106 çalışma ‘Bölgesel Ödül’ almaya layık görüldü. 
Ödül alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Özel Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, sekiz atölye donanımı gerçekleştirildi.


Öğretmenlere “Eğitici Eğitimleri, Aile Eğitimi Eğitici Eğitimi,  Uygulanabilir Davranış Analizi Eğitici Eğitimi ve Özel Gereksinimli Çocuklarda Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğitici Eğitimi” verilerek donanımı yapılan atölyelerde özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinden mezun olan öğrencilere, İç Blok Hazırlayıcısı, Temel Etek Dikimi ve Tişört Dikimi kursları verildi. Stajlarına başlayan 28 öğrencinin iş yerlerinde ziyaret edildiği ve işverenlere gerekli bilgilerin verildiği İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Özel Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi ödül alarak bir başarıya daha imza attı.


Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, törende yaptığı konuşmada gelecek yüzyılın inovatif, kreatif, interaktif ve proaktif yaklaşımlarla şekilleneceğine dikkat çekerek bilgiden fikir, hizmet ve mal üretimine geçileceğini vurguladı. Öztürk, “Her yıl artan başvuru sayısına bakıldığında, Yenilikçilik Ödüllerinin eğitim camiasında artık bir heyecan dalgası oluşturduğunu görüyoruz. Bölgesel, ulusal ve uluslararası platformda kendimizi ve ülkemizi temsil etmek adına, öncü olmak adına daha çok çalışmalıyız.” diyerek marka, patent ve buluşa dönüşen fikirlerin ve projelerin ön plana çıktığını belirtti. “Kim daha çok çalışırsa, yeni yüzyıl onların çağı olacak. Yazılım ve kodlamaya yaptığımız yatırımlarla ve verilen eğitimlerle biz de bu alanda varız. Tarihimiz nasıl başarılarla doluysa bundan sonra da öyle olacak.” diyen Öztürk, öğretmen ve öğrencilerimize bu konuda destek olan tüm eğitim yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde ödüle layık görülen projeler büyük alkış aldı.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, projelere ve farkındalık ortaya koyan çalışmalara önem verdiklerini belirterek “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel eğitimde mesleki eğitimin kalitesinin geliştirilmesine yönelik projemizin bölge ödülü alması bizleri mutlu etmiştir. Farklı alanlara yönelik proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerimizde de başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. “ diyerek projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutladı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.