"İzmir kazanı"ndan... Ak Parti'de yeni yönetim ne yapar?

"İzmir kazanı"ndan... Ak Parti'de yeni yönetim ne yapar?

"Kaybedenler ve veliahtlar listesi"

AK Parti İzmir'de Aydın Şengül'ün il başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından yerine atanan eski İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Kerem Ali Sürekli yaklaşık 35 günlük çalışma sonrası listesini açıkladı. Bu açıklamanın ardından isimler parti kulislerinde çok tartışıldı. Peki; bu kadar tartışılan il yönetiminin şifreleri nelerdir?

Liste ile ilgili dikkat çeken en önemli olay istifa ettirilen Aydın Şengül yönetiminden Ahmet Şimşek, Ali Mete Karagöz, Aykut Dikencik, Bora Ersan, Burçin Oğuz, Bülent Bademci, Deniz Doğan, Dilaver Kişili, Emrun Sulayıcı, Gülşen Gezici, Hayrettin Uçak, İbrahim Halil Ölmez, Levent Duru Başaran, Mustafa Kandil, Nail Kocabaş, Sefa Şahin ve Semiha Paçacı yeniden listeye yazıldı. 50 kişilik listeye eski yönetimden 17 isim eklenmesi dikkat çekici bir durum.

Kaybedenler ve Veliahtlar listesi!

Listede dikkat çeken bir diğer konu ise kazanma umudu olanBayraklı’yı kaybeden Ali Aslan ile Seferihisar’ı kaybeden Hamit Nişancı’nın listelerde yer bulması oldu. Sadece bu değil iki dönem Bornova İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı olan ve son seçimde kaybeden isim olan Ayşe Cankurtaran’da listede yer buldu. Belediye başkanı olarak ilçesinde hele de mahallesinde 2 dönem sonrası kaybeden (ki mahalle sakinleri bıkmaz ve yanlış görmezse muhtarı kolay kolay değiştirmez) Ak Parti’yi nasıl tanıtacak? Sorusu parti kulislerinde konuşuluyor.

Sadece bu değil listede partililer tarafından veliaht (TDK Sözlüğe göre; Bir hükümdarın ölümünden veya tahttan çekilmesinden sonra tahta geçmeye aday olan kimse) olarak kabul edilen isimlerde listede yer aldı. Liste için adı geçen Kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci’nin oğlu Furkan Katmerci ile İzmir eski Milletvekili Tevfik Ensari’nin oğlu listeye girerken, Ak Parti’nin en yüksek oy aldığı dönemde il başkanı olan Ömer Cihat Akay’ın oğlu Mücahit Akay listede yer almaması dikkat çekti. Parti kulislerinde, “Madem veliaht alacaklardı en başarılı adamın oğlu neden alınmadı?” sorusu gündem oldu.

Bu isimlerden Münir Ensari’nin; Bülent Delican’ın başkanlığında ki yönetim kurulundan 24 Şubat 2016 tarihinde; parti tüzüğünün 56’ncı maddesi uyarınca olağan ve olağanüstü toplantılara bir yıl içinde peş peşe 3 defa veya toplam 6 kez mazeretsiz katılmadığı gerekçesi ile çıkarılan isim olması ayrı bir tartışma yarattı.

Sadece bu değil geçtiğimiz dönemde BMC’nin CEO’sunun kontenjanı ile yönetime giren bu dönemde yeniden yazılan Levent Duru Başaran’da 56. Maddeden düşecekken, bu kararın uygulanmadığı istisnai durum olan “Ancak bu madde hükmü, üst kademece belirlenmiş kongre takvimi süresince uygulanmaz” fıkrası gereğince seçim takvimi süreci diye istifası alınarak yönetimden çıkarıldı.

Yürütme’de kimler yer alacak?

Yönetim Kurulu listesinin açıklanmasının ardından en çok konuşulan konu ise “Yürütme Kurulu” olarak adlandırılan 14 başkan yardımcısının kimler olacağı konusu oldu. Bu konuda parti kulislerinde konuşulan isimler şöyle;

“Ali Aslan, Aykut Dikencik, Bilal Kırkpınar, Burçin Oğuz, Dilaver Kişili, Emrun Sulayıcı, Erkan Özkan, Gözde Keskin, Hamit Nişancı, Gülşen Gezici, İbrahim Derici, İbrahim Halil Ölmez, Koray Battal, Mustafa Gedikoğlu, Münir Ensari, Nilüfer Karadal, Sefa Şahin ve Uğur Türkan.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.