İzmir kulüpleri 'demokrasi' için sahada

İzmir kulüpleri 'demokrasi' için sahada

15 Temmuz Demokrasi Kupası’nda birlik ve beraberlik mesajı verecek.

Yaşanan darbe teşebbüsünün ardından tek yürek olan İzmir’in birbirleriyle ezeli rakip olan spor kulüpleri, düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi Kupası’nda birlik ve beraberlik mesajı verecek.

15 Temmuz akşamı yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından yurdun her köşesinde demokrasi nöbetleri tutulurken, İzmir’in köklü spor kulüpleri de düzenledikleri “15 Temmuz Demokrasi Kupası” ile demokrasi mücadelesine katkı sunacak.

10 Ağustos 2016 saat 19.00’da İzmir Valiliği, belediyeler ve İZVAK işbirliğiyle yeni yapılan Doğanlar Stadı’nda oynanacak olan 15 Temmuz Demokrasi Kupası’na İzmir’in köklü kulüpleri Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka katılacak. İzmir’de bir otelde düzenlenen turnuvanın tanıtım toplantısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve İZVAK Başkanı Ali Erten’in yanı sıra Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Altay Başkanı Cihangir Marmara, Altınordu Başkan Vekili Barış Orhunbilge, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ ve İZVAK yöneticileri katıldı.

Turnuvanın 1 gün süreceğini belirten İZVAK Başkanı Ali Erten, takımların ikişerli eşleşmelerle 45’er dakikalık maçların oynanacağını söyledi. Turnuvada tüm taraftarların birlikte oturacağını ifade eden Erten, girişlerin ise ücretsiz olacağını dile getirdi.

Turnuvanın yaklaşık 4 saat süreceğini açıklayan Ali Erten, “İzmir spor kulüpleri olarak demokrasimize, ülkemize, bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkıyoruz. Duruşumuz nettir. Vatan, millet ve bayrak sevgisi vazgeçilmez ortak paydamızdır” dedi.

İzmir’in 9 kulübünün de organizasyonda yer aldığını söyleyen Erten, “Süre ve format kısıtlaması nedeniyle yalnızca 4 takımımız sahaya çıkacak. Turnuvaya katılacak takımları kuruluş tarihlerine göre seçtik” diye konuştu.

Tatlısu: “Kazananı İzmir olacak”

Turnuvanın çok anlamlı olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, "15 Temmuz’da bu ülkede çok değerli bir olay gerçekleşti. Bu millet kendi iradesine sahip çıktı. Bu organizasyonun kazananı İzmir futbolu ve İzmir sporu olacaktır” şeklinde konuştu.

Orhunbilge: “Demokrasi şöleni sunacağız”

Kendilerine davetiye geldiğinde koşulsuz kabul ettiklerini anlatan Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, “İzmirli futbolseverlerin hep birlikte tribünde Türk bayraklarıyla olmasını önemsiyoruz. Demokrasinin beşiği İzmir’de hep birlikte bir demokrasi şöleni sunacağız” dedi.

Sepil: “Rekabetten korkmuyoruz”

Turnuvada kazanmanın değil birlikte olmanın önemli olduğunu vurgulayan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise, “Bu yaşananlarda en önemli şey halkımızın birlikteliğidir. En büyük tepki budur. Bu birlikteliği sporda göstermek çok önemli” diye konuştu. Göztepe ile Karşıyaka arasındaki ezeli rekabetten korkmamak gerektiğini söyleyen Sepil, “Geçmişte böyle bir turnuvada tatsız olaylar oldu, 2 kulüp de cezalar aldı ancak İzmir’de bunu aşacağız” dedi.

Altuğ: “Her zaman omuz omuzayız”

Bu organizasyonda güzel mesajlar vermek istediklerini kaydeden Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ da, “Renklerini Türklüğün kırmızısı ve İslamiyet’in yeşilinden alan bir camianın memleketimize gelecek her türlü zararın karşısında dimdik duracağını herkes bilsin istiyoruz. Böyle bir teklif gelince sevinçle karşıladık. Milletimizin her zaman omuz omuza olabileceğini göstermek adına tüm kulüplerimizle birlikte katılmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Marmara: "Kuruluş amacımız vatan savunması"

Turnuvaya katılma kararı aldıklarında çok heyecanlandıklarını söyleyen Altay Başkanı Cihangir Marmara, “1914 senesinde kurulan kulübümüzün amacı memleket savunması ve Kuva-i Milliyedir. Kader bizi bu durumlara kadar getirdi. 15 Temmuz’da yaşanan çok ciddi bir olaydı. Bunun altından başarıyla kalkıldı ama mücadele her boyutuyla devam ediyor” dedi.

Taraftarlar tek yürek olacak

Doğanlar Stadı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi Kupası’nda dört kulübün taraftarlarının ayrı ayrı değil ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu olarak yan yana oturtulması planlandı. Statta kulüp bayrakları yerine de Türk bayraklarının dalgalanması ve tek yürek olunması hedefleniyor. Turnuvanın fikstürü ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.