İzmir Lokması Tescilleniyor!

İzmir Lokması Tescilleniyor!

İzmir lokmasının tescillenmesi için İzmir Ticaret Odası başvuru yaptı.

Medyaege- İzmir lokması olarak anılan lokma tatlısının coğrafi işaret olarak tescillenmesi adına İzmir Ticaret Odası Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuruda bulundu. TPE tarafından dikkate alınan başvuru Resmi Gazete'de yayınlandı. İlanda ortası delik lokmanın İzmir tatlısı olarak bilindiği, ortası delikli ve yuvarlak şeklinin Türkiye'nin belli şehirlerinden ayrıldığı nedeniyle coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebi Resmi Gazetede yer aldı.

Komisyon denetleyecek

Tatlının belirlenen şekillere yönelik üretilip üretilmediğine dair denetimleri ise İzmir Ticaret Odası koordinatörlüğü tarafından, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 2 uzman, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden 3 uzman olmak üzere toplamda 5 kişilik komisyon tarafından denetlenecek. 6 ayda bir toplanacak olan komisyon şikayet olması durumunda konuyla ilgili olağanüstü de toplanabilecek.

6 aylık itiraz süresi başladı

Öte yandan İzmir Ticaret Odası'nın talebiyle beraber Resmi Gazete'de yayınlanan tescil talebine dair 6 aylık itiraz süresi başladı. Bu süre içerisinde konuyla ilgisi olan kişi ve kişiler itiraz talebinde bulunabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.