İZMİR MAVİ OLAMAZ!

İZMİR MAVİ OLAMAZ!

Ali Eyce yazdı...

Türkiye’de korona virüs haritası ve şehirlerin renkleri ortaya çıktığında, turuncu olan İzmir’in bırakın mavi, sarı bile olamayacağını anladım.

Bunu anladım çünkü sosyal medya üzerinden yayınlanan özellikle sahil fotoğraflarını görünce, bırakın mavi olmayı yakın zamanda İzmir kırmızı olursa hiç şaşırmayacağım.

İzmir Barosu eski başkanlarından Avukat Özdemir Sökmen de gördüğü sahil manzaraları karşısında sosyal medya hesabından İzmirlilere, mavi olabilmek için, İzmir’e mavi yakışır diyerek yalvarıyor.

Güzel İzmir’de, güzel günler görmek, sağlıklı yaşamak isteyen her İzmirli gibi.

Ancak bunun için İzmir’de yaşayanların bırakın mesafe, maske ve temizlik kurallarını, İzmir’in eski kullanım hallerinden vazgeçmesi gerekiyor.

Güneşi gördüğünde sahile koymaması gerekiyor.

Çimeni gördüğünde şöyle bir yayılıp, sohbete girmemesi gerekiyor.

Kafeyi gördüğünde, iki sandalye de yanına alıp, akşamı yapmaması gerekiyor.

Gel görün ki durum hiç de gerektiği gibi değil.

unnamed-(4)-220.jpg

Kordon’da işletme sahibi kardeşimde benzer bir isyan seslenişini geçtiğimiz hafta sonu Kordon’da gördüğü manzara üzerine yapmıştı.

Aylardır, işletmesini açıp, o özlediği müşterilerine, İzmir’in eğlenceli ve ışıl ışı gecelerine en az müşterilere kadar hasret kalan işletme sahibi, Kordon’daki halleri görünce, işletmesinin daha kaç ay daha kapalı kalacağından, zarar edeceğinden vazgeçip, İzmir’in geleceğiyle oynamayın diyecek kadar toplumsal ve sosyal yaklaşıyor görüntüler.

İzmir’in eğitimli ve bilinçli insanlarla dolu olduğu gerçeği, maalesef bu virüs tedbirlerinde yara almış durumda.

Kurallara bu kadar uymayan, insanların, İzmir’in geleceğini bu kadar düşünemeyen insanların eğitiminden de, bilincinden de şüphe ederim.

Üç ay, beş ay, biraz daha kendimizi kısıtlamalara karşı tutabilsek, yazın azalan virüsle,  daha da çoğalan normal yaşam imkânlarına pek ala kavuşabiliriz.

Ama böyle devam eder, turuncudan kırmızıya geçerse İzmir, işte o zaman hep birlikte denizin etrafına kurulu bu güzel şehirde, güneşli ve sıcak günlerde balkonlarımızda hapis hayatı yaşamak zorunda kalırız.

İzmir için, İzmirli için lütfen biraz dikkat!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum