İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi açılıyor!

İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi açılıyor!

“Rüzgârın Başkenti” olan İzmir, bu hafta çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri tarafından düzenlenen, Enerji Sanayici İşadamları Derneği’nin (ENSİA) kurumsal desteğini alan 5’inci İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi 3-5 Ekim tarihlerinde Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin farklı kentlerinden pek çok sektör temsilcisi ve akademisyenin katılacağı sempozyumun hakkında bilgi veren Yürütme Kurulu Başkanı ve ENSİA Başkan Yardımcısı Alper Kalaycı, “Türkiye’nin tükettiği elektriğin %7,4’ünü sağlayan rüzgâr enerjisi sektörünün tüm yönleriyle masaya yatırılacağı bir sempozyum düzenledik.” dedi.

 İlk sempozyumun düzenlediği 2001 yılında, Türkiye’nin toplam kurulu gücünün 24 bin MW ve  rüzgâr enerjisi kurulu gücünün ise sadece 18,9 MW olduğunu hatırlatan Kalaycı, bugün Türkiye’nin  90 bin MW’ı aşan kurulu güce sahip olduğunu vurguladı.

 ‘YERLİ ÜRETİM VE İZMİR’

 Türkiye’nin toplam kurulu gücünün gelecek 5 yılda 20 bin MW, sonraki 5 yılda ise 15 bin MW daha ekleneceğini kaydeden Kalaycı, sempozyum hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

 “Rüzgâr enerjisi, bu yeni kapasitelerde önemli bir pay almaya devam edecek. Sektörümüzde gerek ürün, gerekse hizmet alanında bölgesel bir merkez olan İzmir’in bu önemini daha iyi vurgulayabilmek için sempozyumda ana temayı ‘Yerli Üretim ve İzmir’ olarak belirledik. Türkiye’de kurulan ilk rüzgâr enerjisi santraline ev sahipliği yapan İzmir’in, yenilenebilir enerjide ne kadar önemli bir merkez olduğunu bu sempozyumla bir kez daha vurgulamak istiyoruz”

Üç gün sürecek sempozyumda, sektörün sorunları ve ihtiyaçları toplam 8 oturumda masaya yatırılacak. Oturumlarda, “Yerli Rüzgâr Endüstrisi”, “Denizüstü ve Karasal YEKA’lar”, “Rüzgâr Santrallerinin İşletilmesi ve Bakımı”, “Rüzgâr Santrallerinde Dijitalleşme”, “Rüzgâr Santrallerinde Çalışma Güvenliği” ve “Rüzgâr Santrallerinin Çevresel ve Sosyal Etkileri” başlıkları ele alınacak. Toplam 18 akademik bildirinin sunulacağı sempozyumun katılımcıları, etkinlikte dağıtılan programda yer alan karekodları okutarak, tüm akademik sunumlara ipad ve akıllı telefonları aracılığı ile ulaşabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.