İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nden geleceğin iş insanları paneli 

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nden geleceğin iş insanları paneli 

İZSİAD “Geleceğin İş İnsanlarını Nasıl Yetiştirmeliyiz” paneli Elçin Tün’ün sunumuyla İZSİAD dernek merkezinde yapıldı.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, gelecek nesillerin daha iyi yetişebilmesinin bütün toplumun sorumluluğu altında olduğunu söyledi. Daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum düzeni için iyi bir eğitimin şart olduğunu dile getiren Küçükkurt, “Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında eğitim geliyor. Bu eğitim meselesini hepimizin sorunu olarak ele almalıyız. Çocuklarımızın geleceğini daha iyi şartlar altında sunmak hepimizin görevi” diye konuştu.

img_7123.jpg

“Çocuklar bilimsel kitap okumalı”

“Geleceğin İş İnsanlarını Nasıl Yetiştirmeliyiz” adlı sunum yapan Elçin Tün Eğitim Kurumu Kurucusu Dr. Elçin Tün, okul sıralarındaki çocukların girdiği bütün sınavların bireysellik aşıladığını söyledi. Eğitim kurumlarının çocuklara gereksiz bilgilerle akıllarını doldurduğunu dile getiren Elçin Tün, “Okullar çocukları takım halinde çalıştırabilmeli, hayatta istedikleri noktalara ancak o zaman gelebilirler. Okulda çocuklarıma zeki ve bilgili insanların iyi olmak zorunda olduklarını bahsediyorum çünkü çocuklar yalnızca okuyarak iyi insan olabilirler. Müfredatlar çocuk gelişimi için yeterli değil bu yüzden aileler çocuklarıyla ilgilenmeli” dedi. 

Çocuklara çok fazla imkan sağlamanın onları bağımlı bir birey haline getirdiğini belirten Tün, “Aileler çocuklarıyla işte yaşadıkları sıkıntılarına kadar konuşmalı. Aileler çocuklarıyla bu konuları konuşursa ancak onlar kendilerini bir birey olarak hissedebilir. Yeri geldiği zaman çocukların tek başına bir iş yapmasına müsaade edin ki özgüvenleri artsın. Çocuklarımız çok fazla bilimsel kitap okumalı bu onlara hayatta inanılacak tek gerçeğin bilim olduğunu gösterir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.