İzmir tarım fuarına yurt dışından büyük ilgi

İzmir tarım fuarına yurt dışından büyük ilgi

16. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Türk tarım sektörünün seçkin temsilcileri, dünya tarımının paydaşlarıyla 5 gün süreyle Fuar İzmir’de buluşacak. Pandemi kurallarının titizlikle uygulandı fuar ulusal ve uluslararası ziyaretçilerden daha ilk gününde büyük ilgi gördü.

SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARI VAR

80 ülkeden 774 marka katılımcısı ile başlayan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda çok sayıda ürün ve hizmet sergilenmeye başlandı. 1 milyar dolarlık iş hacmi ve 390.000 ziyaretçi hedefinde olan fuar, katılımcıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Tohum, fide, fidan, bahçecilik, gübre, zirai ilaçlar, seracılık, sulama, organik tarım, süs bitkileri, meyve-sebze, hayvancılık ve hayvancılık ekipmanları, hayvan çiftlikleri, veterinerlik, süt tankları ve soğutma üniteleri, yem sektörü, büyük ve küçükbaş hayvancılık, tarım makineleri, traktörler gibi tüm tarım ve hayvancılığı kapsayacak ürün grupları fuar alanında mevcut.

SEKTÖR MORAL BULDU

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Fuar İzmir’e adeta akın eden katılımcılar ve ziyaretçilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi. Geniş ürün ve hizmet yelpazesi ziyaretçilerde bir memnuniyet meydana getirdi. Katılımcılar ise daha uzun bir aradan sonra fuarın ilk gününde Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri ile buluşmanın moralini yaşadı.

Sosyal mesafe düzenlemesi, yoğunluk kontrolü, HES Kodu uygulaması, Maske ve Online Bilet Giriş sistemiyle ziyaretçilerin içeriye alındığı 16.AGROEXPO fuarının sağlık sponsoru olan MEDICANA International İzmir Hastanesi 5 gün boyunca fuar alanında bulunarak sağlık konusunda hizmet verecek.

haber-fotografi-23.06.2021.jpeg

Fuarın açılışına bu yıl T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli ve misafirleri Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Makedonya ve Gürcistan Tarım Bakanları katılıyor. Bunun yanı sıra Polonya ve Katar Ülkelerinin Tarım Bakanlıkları ülke stantları ile fuarda yer alıyor. Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlerden gelecek alım heyetleri ile ikili görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Resmi açılış töreni, bu yıl fuarın ikinci günü 24 Haziran Perşembe saat 11:30 ’da T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli ve misafir Tarım Bakanlarının teşrifleri ile gerçekleşiyor.

Fuara ziyaretler yalnızca Online Davetiye girişleri ile gerçekleştirilebilecek olup, ayrıca girişte Hes Kodu sorgulamaları da yapılacaktır. Fuar 23-27 Haziran 2021 tarihlerinde saat 10.00-18.00 arasında ziyarete açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.