İzmir Vergi Dairesi Başkanı Alanlı'dan ödeme hatırlatması

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Alanlı'dan ödeme hatırlatması

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı yapılandırılan borçların son ödeme tarihini açıkladı.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer ALANLI; 7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ikinci taksit ödeme süresinin 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek olmasına dikkat çekerek 2020 yılında kira geliri elde eden mükelleflerin de Gelir Vergisi Beyannamelerini ay sonuna kadar vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Başkan Alanlı, “Borcu yapılandırılan mükelleflerimizin ikinci taksit ödemesini en geç 31 Mart 2021 günü içinde yapması gerekmektedir. Yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilmek için ilk 2 taksit süresi içerisinde ödenmelidir. Mükellefler; ödemeleri gereken taksitlerden ilk ikisini süresinde ödememesi, eksik ödemesi ya da bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi hallerinde yapılandırma haklarını kaybedeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

img-20210118-wa0015.jpg

Bunun yanı sıra geçen yıl elde ettiği konut kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin 600 liralık istisna tutarını aşanların Gelir Vergisi Beyannamelerini Mart ayı sonuna kadar vermeleri gerektiğine dikkat çeken İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer ALANLI, “İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı 2020 yılı için 49 bin lira olarak belirlenen beyanname verme sınırını aşanların da beyanname vermeleri gerekiyor. ” dedi.

2020 yılı içinde tek veya birden fazla işverenden kesinti yoluyla vergilendirilmiş ücret geliri elde eden ve ücret toplamı 600 bin lirayı aşanların beyanname vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Alanlı, ayrıca birden fazla işverenden kesinti yoluyla vergilendirilmiş ücret geliri elde eden ücretlilerden, birden sonraki işverenden aldıkları ücretlerin toplamı 49 bin lirayı aşanların da beyanname vermesi gerektiğini belirtti.

Mükelleflerin, yapılandırılan borçlarının ikinci taksit ödemelerini ve Gelir Vergisi Beyannamesi verme işlemlerini Başkanlığa bağlı veznelerde ve vergi dairelerinde yapabileceğini söyleyen Başkan Alanlı, söz konusu pandemi koşullarında vatandaşların işlemlerini dairelerden yapmak yerine İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden alternatif ödeme yöntemleri ve “www.gib.gov.tr” internet adresinde bulunan Hazır Beyan Sistemi üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etmelerinin toplum sağlığı açısından daha doğru olacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.