İzmir Veteriner Hekimleri Odası'ndan İzmirlilere çağrı!

İzmir Veteriner Hekimleri Odası'ndan İzmirlilere çağrı!

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir, "sağlıklı yaşam hakkına" dikkat çekti.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Hayvan haklarının temelinde yer alan sağlıklı olma durumu; biz Veteriner Hekimlerin verdiği hizmetlerle, hayvanlara gerçek anlamda sahip çıkan hayvan dostları ve hayvan dostu yöneticilerle mümkündür. 

İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak bu yıl 4 Ekim'de hayvanlar için de geçerli olan en temel haklardan birisine; "sağlıklı yaşam hakkına" dikkat çekmek istiyoruz. 

Evcil ya da yaban hayatında yardıma muhtaç, yaralı, hasta, güçten düşmüş hayvanların sesi olmak toplumun her kesiminden insanın görevidir. Bizler Veteriner Hekimler olarak mesleğimizi icra ederken hayat kurtardığımızın ve sağlıklı kıldığımız her hayvanın toplumumuzun da sağlıklı olmasına katkı koyduğunun bilincindeyiz.

Bu yüzden bu 4 Ekim' de tüm İzmirlilerden bir ricamız var.

Eğer evcil bir hayvanınız varsa, onun sağlıklı olduğundan emin olmak için en son ne zaman Veteriner Hekiminizi ziyaret ettiğinizi düşünün. Aşılarının, paraziter tedavilerinin tarihini kontrol edin. Bugün onun için, sağlığı için, bugüne özel bir adım atın. Ona değer verdiğinizi hissettirin. 

Eğer hayvan beslemiyorsanız, bugüne kadar hiç aklınıza gelmediyse bile, bugün sokaklarınızda her gün karşılaştığınız bir sahipsiz hayvan için bir adım atın. Mahallenizin yerel hayvan koruma görevlilerini araştırın. Varsa tanıdığınız gönüllüler, onlara; sağlıklı hayvanlarla bir arada yaşamanıza katkı koydukları için teşekkür edin.

Elbette biz Veteriner Hekimleri de unutmayın. 

Ülkemizdeki yasal düzenlemelerin ve teşkilat yapılarının yetersizliği nedeni ile dipsiz bir kuyu halini alan sahipsiz hayvanlar konusunu ve sorunları tamamen çözmek yerine kimi zaman düğümleyen Hayvanları Koruma Kanununa rağmen görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımızı da unutmayın.

Toplumun hayvan sevgisi, hayvan sahiplerinin bilinçli olmasının yanı sıra doğayı koruma duyarlılığına sahip insanlar olmamız dünya üzerindeki evcil ya da yaban hayatındaki tüm canlıları kucaklayabilmemiz geleceğimiz için çok önemlidir.

Bu dünya yaşanabilir olacaksa bu tüm canlılarla mümkün olacaktır. Sosyal medya hesaplarınızda  #sağlıklıyaşamhakkı yazarak yapacağınız fotoğraf paylaşımlarını bekliyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde varlığınızı ve duyarlılığınızı bilmek bize yeter."
    
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum